ATP
Τσιτσιπάς: "Αντιμετώπισα ρατσισμό και μίσος"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 - 12:01

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και του ρατσισμού.  

Προερχόμενος από μια χώρα χωρίς παράδοση στο άθλημα του τένις, ούτε πόρους για να στηρίξει μια προσπάθεια σαν και τη δική του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε παρόμοια ιστορία με τους περισσότερους κορυφαίους τενίστες. Το ρίσκο του να ακολουθήσει το όνειρό του ήταν μεγάλο, καθώς οι γονείς του χρειάστηκε να στερηθούν πράγματα και να δανειστούν χρήματα.

"Όταν το σκέφτομαι τώρα, είμαι υπερήφανος που κατάφερα να το διαχειριστώ σωστά και που δεν πανικοβλήθηκα. Θα μπορούσα εύκολα να πανικοβληθώ και να νιώσω ακόμα μεγαλύτερη πίεση εκείνη την περίοδο", είπε ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στην Guardian και στον Tumaini Carayol.

"Εκείνη την εποχή τα ξαδέρφια μου ήταν άνεργα, όπως και τα αδέρφια του πατέρα μου. Δεν υπήρχε εισόδημα στην οικογένεια."

Ο Τσιτσιπάς μίλησε ακόμα και για τον ρατσισμό που δέχτηκε εκείνη την περίοδο, τα πρώτα χρόνια μετά την οικονομική κρίση, ως Έλληνας που βρισκόταν συνεχώς στο εξωτερικό.

"Βίωσα αρκετό μίσος και άκουσα πολλά ρατσιστικά σχόλια όταν ταξίδευα. Ένιωσα πως με έκριναν, σα να ήταν δικό μου λάθος, ενώ δεν είχα κάνει τίποτα. Ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίζω αυτό ως παιδί. Πάντα ένιωθα μειονότητα οπουδήποτε και αν πήγαινα και ήθελα να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος. Και νομίζω πως αυτό με έκανε δυνατότερο. Κοιτάζοντας πίσω, αυτό που ήθελα ήταν να γίνομαι καλύτερος."

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε ακόμα στην εσωστρέφεια που είχε ως παιδί, κάτι που δούλεψε με τα χρόνια και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αποβάλλει και να δημιουργεί πιο εύκολα σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

"Κάθε φορά που πρόκειται να κάνω έναν νέο φίλο ή να αφήσω ένα άτομο να με πλησιάσει, πρέπει να βεβαιωθώ πρώτα ότι όλα είναι υπό έλεγχο και να το εγκρίνω. Δε θέλω να έχω στη ζωή μου τυχαία άτομα που μπορεί να θέλουν να με πληγώσουν ή να με επηρεάσουν αρνητικά. Είμαι εσωστρεφής και μου πήρε αρκετό καιρό να νιώσω άνετα με το αντίθετο φύλο και να μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου. Αργότερα στη ζωή μου το έκανα, αλλά αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο για αγόρι."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για το γεγονός πως δε νιώθει πια παιδί, έχει μεγαλώσει και ωριμάσει μέσα από όλες αυτές τις συνθήκες, γι' αυτό και θέλει να έχει την αντίστοιχη αντιμετώπιση από τον κόσμο.

"Δε θέλω να με βλέπουν πια ως παιδί. Θέλω να με αντιμετωπίζουν σαν άντρα. Έχω μάθει πολλά στο tour, αλλά και έξω από τα γήπεδα έρθει αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Αναπτύχθηκα μέσα από τα λάθη και τις σχέσεις μου και μπορώ να αυτοαποκαλούμαι ενήλικας πια."   

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots