ATP
Djokovic: "Θα ήθελα best-of-three παντού"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 20:26

Ο Novak Djokovic δήλωσε υποστηρικτής των best-of-three αγώνων ακόμα και στα Grand Slam, εξηγώντας πως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, ενώ υποστήριξε και ότι οι αγώνες των 5 σετ έχουν απομακρύνει τις νεότερες γενιές από το άθλημα.  

"Είμαι υποστηρικτής του best-of-three για όλα τα τουρνουά, παρόλο που τα Slams πάντα ήταν best-of-five. Προφανώς μένει έτσι λόγω ιστορίας και δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει αυτό, αλλά είμαι υπέρμαχος των best-of-three αγώνων παντού", δήλωσε ο Djokovic στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Diego Schwartzman στο ATP Finals. Στη συνέχεια, ο Σέρβος αιτιολόγησε την απάντησή του.  

"Ο λόγος είναι ότι αισθάνομαι πως τα τουρνουά είναι πολλά, δίνουμε αρκετούς αγώνες κατά τη διάρκεια του έτους. Έχουμε μεγαλύτερη σεζόν σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Ξεκινάμε από την 1η Ιανουαρίου και τελειώνουμε το Νοέμβριο. Και υπάρχουν τουρνουά κυριολεκτικά κάθε εβδομάδα. Δε βλέπω λόγο για να παίζουμε και best-of-five, πέρα από το λόγο της ιστορίας των τουρνουά και της παράδοσης.

Νιώθω επίσης πως χάνουμε και την προσοχή των φιλάθλων, ιδιαίτερα των μικρότερων σε ηλικία, είναι μικρότερη (στα best-of-five). Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νεότερες γενιές των φιλάθλων. Δυστυχώς, διάβασα μια έρευνα που με σόκαρε, γιατί έλεγε ότι η μέση ηλικία του φιλάθλου τένις είναι τα 61 έτη.

Πρέπει να κάνουμε αλλαγές κατά τη γνώμη μου. Προφανώς είμαστε από αυτά τα αθλήματα που είναι κολλημένα στην παράδοση, την οποία σέβομαι και πιστεύω ότι πρέπει να τη διατηρήσουμε, αλλά ταυτόχρονα δεν το έχουμε ψάξει και πολύ για να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αλλάξουμε το καλαντάρι, το σύστημα βαθμολόγησης, όποια αλλαγή κι αν είναι, δεν το έχουμε εξετάσει σαν ενδεχόμενο. Κάθε φορά που το αναφέρει κάποιος, αισθάνομαι ότι δεν παίρνει αρκετή στήριξη, ούτε προθυμία για να σκεφτούμε στρατηγικά ποια πράγματα θα μπορούσαν να προσελκύσουν νεότερο κόσμο στο άθλημα μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots