ATP
Η "θρυλική" κουβέντα του Federer με τον Borg (vid)

 
Roger Federer & Bjorn Borg, Champions Chat
Roger Federer & Bjorn Borg, Champions Chat Φωτογραφία: YouTube / ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 12:35

Σε ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς Champions Chat της ATP, καλεσμένοι ήταν οι Roger Federer και Bjorn Borg, που μίλησαν για τα προβλήματα θυμού που αντιμετώπισαν σε νεαρή ηλικία, αλλά και τις στιγμές που ξεχωρίζουν από τις αμέτρητες επιτυχίες τους.

Στο 2ο επεισόδιο της σειράς της ΑΤΡ (θυμίζουμε πως στο 1ο ήταν καλεσμένοι οι Novak Djokovic και Pete Sampras), με αφορμή τα 50 χρόνια από την έναρξη του ATP Finals, ο Federer και Borg μίλησαν για διάφορα θέματα, με ένα βασικό να είναι το πρόβλημα που και οι δυο αντιμετώπισαν με τον θυμό στο court.

"Συνήθως νευρίαζα με τον εαυτό μου, σπανίως με τους άλλους, αλλά έβγαζα την απογοήτευσή μου στις χειραψίες εκείνη την εποχή, λες και έφταιγε ο αντίπαλός μου! Εγώ και ο Bjorn έχουμε παρόμοιες ιστορίες, απλά ο Bjorn το έλυσε πριν τα 20 και εμένα μου πήρε αρκετό χρόνο παραπάνω να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να γίνω πρωταθλητής. Γι' αυτό και ο Bjorn μαζί με τον Rafa είναι οι καλύτεροι teenagers όλων των εποχών στο άθλημα. Εγώ χρειάστηκα περισσότερο χρόνο να καταλάβω ορισμένα πράγματα, πως να συμπεριφέρομαι στο court, πως να διαχειρίζομαι την πίεση, τους θεατές και πως πρέπει να εκφράζω τον σεβασμό μου στο παιχνίδι", είπε ο Federer.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπιζε και ο Borg, αλλά τα έλυσε σε μικρότερη ηλικία, με μια τιμωρία αποκλεισμού τριών μηνών που του επιβλήθηκε όταν ήταν μόλις 13 ετών, να παίζει σημαντικό ρόλο σ' αυτό.

Στα χτυπήματα που θα ήθελαν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, ο Federer επέλεξε το backhand down-the-line του Borg και ο Borg το slice backhand του Ελβετού, ενώ ο Federer ξεχώρισε από τους 6 τίτλους που έχει στο ATP Finals (περισσότερους από κάθε άλλον), τη νίκη του στο Χιούστον το μακρινό 2003, όταν χρειάστηκε να κερδίσει 2 φορές τον Andre Agassi.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots