ATP
Παρόμοιο ματς, διαφορετικός νικητής! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 - 18:55

Με ένα σπουδαίο ματς άνοιξαν το φετινό ATP Finals οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Dominic Thiem, παίζοντας αμφότεροι τένις πολύ υψηλού επιπέδου σε έναν αγώνα που θύμισε αρκετά τον περσινό τελικό, είχε ωστόσο διαφορετικό νικητή, καθώς ο Thiem ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος. 

Μετά από έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τον περσινό τελικό του ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να επαναλάβει τη νίκη του επί του Dominic Thiem, που μπήκε με το δεξί στη φετινή διοργάνωση επικρατώντας με 7-6 (5), 4-6, 6-3.

O Thiem τελείωσε τον αγώνα με 37 winners και 30 αβίαστα λάθη, ενώ πολύ καλός ήταν και ο απολογισμός του Στέφανου, που είχε 30 winners και 26 αβίαστα λάθη. Γενικά ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, που κρίθηκε σε λεπτομέρειες.

Ο Thiem είχε και τις 3 ευκαιρίες που υπήρξαν για break στο εναρκτήριο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος του και υπερασπίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις το σερβίς του. Στο 3ο game έσβησε ένα break point και στο 7ο game επέστρεψε από το 15-40, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Το 1ο σετ κρίθηκε σε tie-break και εκεί ο Στέφανος είχε την ευκαιρία του να πάρει το προβάδισμα, καθώς βρέθηκε μπροστά με 4-1. Ο Thiem όμως έκανε ένα πολύ κρίσιμο mini-break στον 9ο πόντο (μείωσε σε 5-4) και άλλαξε τα δεδομένα, για να κερδίσει συνολικά τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του σετ και να κατακτήσει το tie-break με 7-5. 

Και στον περσινό τελικό ο Τσιτσιπάς είχε μείνει πίσω με σετ, αλλά γύρισε το παιχνίδι. Στο 2ο σετ σήμερα ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και έκανε το πρώτο break του αγώνα, για να περάσει μπροστά με 3-1. Έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του και στο 10ο game σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-4 και την ισοφάριση. 

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο, ο Thiem ήταν εκείνος που έκανε ένα γρήγορο break, το οποίο αποδείχτηκε και αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη. Ο Αυστριακός προηγήθηκε με 3-0 και στο πιο κρίσιμο game του αγώνα, στο 5ο, κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του έπειτα από 6 ισοπαλίες και ένα χαμένο break point του Τσιτσιπά, για να φτάσει στο 4-1.

Μετά και απ' αυτό το πολύ σημαντικό κράτημα σερβίς δεν αντιμετώπισε άλλες δυσκολίες στο σερβίς του ο πρωταθλητής του US Open, που έχασε από έναν πόντο σε 7ο και 9ο game και "κλείδωσε" τη νίκη του με 6-3 στο 3ο σετ, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Με την 5η νίκη του σε 8 επίσημες αναμετρήσεις ενάντια στον Τσιτσιπά (5-3), ο Thiem άνοιξε ιδανικά τη φετινή του πορεία στο ATP Finals και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως στον όμιλό του, που ονομάζεται "London 2020", βρίσκονται ακόμα οι Rafael Nadal και Andrey Rublev, οι οποίοι θα αναμετρηθούν απόψε, στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots