ATP
Τσιτσιπάς: "Το καλύτερο που μπορεί να μου συμβεί φέτος"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 - 23:26

Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα ενόψει του ATP Finals στο Λονδίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην ευγνωμοσύνη που νιώθει μόνο με τη δυνατότητά του να βρίσκεται στο τουρνουά, μίλησε για τους αντιπάλους του, για τον τραυματισμό του και για το ενδεχόμενο να είναι ξανά ο μεγάλος πρωταθλητής.

"Κάθε χρόνο που έχω την ευκαιρία να επιστρέφω εδώ, είναι συναρπαστικό. Είναι σαν μια επιβεβαίωση ότι είχες καλή χρονιά και μπορείς απλά να είσαι εδώ και να γιορτάσεις για όλη τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση στο άθλημα και είμαι πολύ προνομιούχος που μπορώ να είμαι μέρος αυτού."

Στον όμιλο του Στέφανου βρίσκεται ο Rafael Nadal, που είναι ο παίκτης απέναντι στον οποίο έχει το χειρότερο ρεκόρ (1-5) και ο μοναδικός που τον είχε κερδίσει στο περσινό τουρνουά.

"Ο Rafa είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές, ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα στο άθλημα μας και το να τον έχω στον όμιλό μου είναι μια ευκαιρία για μένα να βγω έξω στο court και να παλέψω για να κάνω το καλύτερο που μπορώ εναντίον του. Είναι φαβορί, το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Είναι περισσότερα χρόνια στο tour, έχει παίξει εκπληκτικό τένις στην καριέρα του. Είμαι πολύ νεότερός του και δεν έχω τόση εμπειρία όσο εκείνος. Οπότε το να τον έχω απέναντί μου είναι μια ευκαιρία για μένα να αποδείξω πως μπορώ να είμαι έξω στο court και να βρίσκω τρόπους να κερδίζω."

Ο πρώτος αγώνας του θα είναι την Κυριακή, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Dominic Thiem, τον οποίο είχε κερδίσει στον περσινό τελικό της διοργάνωσης.

"Με τον Dominic γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Είμαστε καλοί φίλοι, εντός και εκτός γηπέδου. Έχει συμβάλλει αρκετά στην επιτυχία μου, με έχει εμπνεύσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους και σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες είχε ένα σπουδαίο σερί, παίζοντας σε πολλούς τελικούς. Είμαι σίγουρος πως θα είναι σε πολύ καλή φόρμα και πως θα είναι έτοιμος πνευματικά για το πρώτο παιχνίδι. Όλοι τους είναι δύσκολοι αντίπαλοι, δεν υπάρχει εύκολο ματς σ' αυτό το τουρνουά. Θα είναι ωραίο το θέαμα."

Πριν λίγες ημέρες ο Στέφανος έχασε από τον Ugo Humbert στον πρώτο του αγώνα στο Masters του Παρισιού, σε ένα παιχνίδι που επέστρεψαν οι ενοχλήσεις από τον τραυματισμό που είχε στο Roland Garros. Το πρόβλημα με το πόδι του πηγαίνει καλά προς το παρόν και όπως είπε νιώθει καλύτερα απ' ότι ήταν στη Βιέννη, πριν 2 εβδομάδες.

"Είμαι χαρούμενος, γιατί μπορώ να κινούμαι πιο ελεύθερα και χωρίς να νιώθω πόνο. Πηγαίνει καλά μέχρι τώρα και είναι κάτι θετικό, επειδή αυτός ο τραυματισμός με είχε επηρεάσει αρκετά στο πνευματικό κομμάτι. Δεν ήξερα ποιο ήταν το σωστό την ώρα που έπαιζα, αν έπρεπε να συνεχίσω, αλλά απέδειξα ότι το μυαλό μπορεί να σε οδηγήσει σε όποιο στόχο έχεις βάλει. Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα απ' ότι ένιωθα στη Βιέννη. Ελπίζω και τα πόδια μου να συνεχίσουν να νιώθουν το ίδιο."

Κλείνοντας, ο Στέφανος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που μπορεί να είναι στο Λονδίνο και που θα παλέψει για να παραμείνει στον θρόνο του, κάτι που θα είναι και το καλύτερο πράγμα που θα του έχει συμβεί στο 2020, αν το πετύχει.

"Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να είμαι ανάμεσα στους 8 φιναλίστ και που μπορώ να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να είσαι σ' αυτή τη θέση και πως έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να το καταφέρω. Η υπεράσπιση του τίτλου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί φέτος. Σίγουρα όμως θα πρέπει να πάρω το κάθε βήμα ξεχωριστά και να κάνω ένα βήμα τη φορά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots