ATP
1ος τελικός για τον Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 - 22:27

Ο Jannik Sinner έγινε ο νεότερος Ιταλός στην ιστορία της open era που προκρίθηκε σε τελικό ATP διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον τίτλο στη Σόφια, με αντίπαλο τον Vasek Pospisil.

O Sinner έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία στη σύντομη καριέρα του, καθώς επικράτησε με 6-3, 7-5 του Mannarino και έγινε ο νεότερος Ιταλός που προκρίθηκε σε τελικό ATP διοργάνωσης στην ιστορία της open era.

Ο 19χρονος Ιταλός, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε και τις δυο ευκαιρίες που δημιούργησε, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του αντιπάλου του και να φτάσει σ' αυτό το αποτέλεσμα.

"Είναι ωραίο να είσαι στον τελικό και να παίζεις ακόμα έναν αγώνα, που για μένα θα είναι ο πιο σημαντικός", είπε μετά το παιχνίδι ο Sinner. "Σήμερα ένιωσα καλά εκεί έξω και είναι ωραίο που θα αγωνιστώ στον πρώτο μου τελικό. Ανυπομονώ για το αυριανό παιχνίδι."

O Sinner έχει εξασφαλίσει ήδη ένα νέο career high, που θα είναι πιθανότατα και η θέση στην οποία θα τερματίσει τη χρονιά, αφού μόνο τουρνουά Challengers θα υπάρχουν από δω και πέρα. Ο Ιταλός θα κερδίσει 3 θέσεις αν χάσει στον τελικό του Sofia Open και θα σκαρφαλώσει στο Νο.41 του κόσμου, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα μπει για πρώτη φορά στο Top 40, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.37.

Στον τελικό του Σαββάτου (15:00GR), θα αντιμετωπίσει τον Vasek Pospisil, που κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να χάσει μόλις 2 games στα 2 επόμενα σετ, για να επιβληθεί του Richard Gasquet με 6-7 (6), 6-2, 6-0.

Κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά ο 30χρονος Καναδός, ο οποίος έχει αποκλείσει στην πορεία του προς τον τελικό τους Jan-Lennard Struff και John Millman, No.4 και Νο.6 στο ταμπλό αντίστοιχα. Θα παίξει για 3η φορά στην καριέρα του σε τελικό, έχοντας χάσει τους 2 πρώτους, στην Ουάσινγκτον το 2014 (από Milos Raonic) και στο Μονπελιέ το 2020 (από Gael Monfils).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots