ATP
Στα ημιτελικά της Σόφιας ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 - 18:41

O Jannik Sinner επέστρεψε από σετ πίσω, απέκλεισε τον Alex De Minaur από το Sofia Open και προκρίθηκε στον 3ο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση.

Ο Sinner θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στη Σόφια και μέχρι τώρα τα καταφέρνει πολύ καλά. Παρά το γεγονός πως έμεινε με σετ πίσω στον σημερινό δύσκολο αγώνα του απέναντι στον De Minaur, πήρε τη νίκη με 6-7 (3), 6-4, 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Sofia Open.

Ο 19χρονος Ιταλός, που έχει προκριθεί σε άλλους 2 ημιτελικούς στο ATP Tour στο παρελθόν, έσβησε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του αντιπάλου του.

Έχασε το πολύ κλειστό 1ο σετ στο tie-break, αλλά απάντησε κάνοντας το μοναδικό break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια έσβησε 4 break point, επιστρέφοντας από το 15-40 τόσο στο 8ο (5-3), όσο και στο 10ο game (6-4), τα οποία τελικά κατάφερε να κατακτήσει και να πάρει το 2ο σετ.

Στο 3ο σετ ο νεαρός Ιταλός βρισκόταν σαφώς σε καλύτερη θέση και έπαιξε πολύ καλύτερα από τον Αυστραλό. Πήρε μια απόσταση ασφαλείας στο 4-0 και έκανε και 3ο break στο σετ, για να το κερδίσει με 6-1 και να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο, ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino, διεκδικώντας την 1η του πρόκριση σε τελικό στο tour. O Mannarino κέρδισε στον πρώτο αγώνα της ημέρας τον Radu Albot με 6-2, 1-6, 6-3.

Ο Γάλλος είναι και ο παίκτης με την καλύτερη θέση που συνεχίζει στο τουρνουά, από το Νο.5 του ταμπλό, καθώς και οι πρώτοι 4 έχουν αποκλειστεί (Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Alex De Minaur, Jan-Lennard Struff).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots