ATP
Τέλος η σεζόν για Shapovalov - πρόκριση για Sinner (vids)

 
Denis Shapovalov & Radu Albot
Denis Shapovalov & Radu Albot Tennis TV
tennisnews team Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 - 21:50

Με 4 διαδοχικές ήττες ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Denis Shapovalov, με τις 3 τελευταίες να προέρχονται από παίκτες εκτός του Top 50. Αντίθετα, νικηφόρα πρεμιέρα στη Σόφια πραγματοποίησε ο Jannik Sinner.

Χωρίς τον κορυφαίο του ταμπλό θα συνεχιστεί το Sofia Open, καθώς ο Denis Shapovalov υπέστη την ήττα στην πρεμιέρα του από τον Radu Albot με 6-2, 6-4 και ολοκλήρωσε μ' αυτό τον άδοξο τρόπο τη φετινή του σεζόν.

Ήταν η 4η διαδοχική ήττα για τον 21χρονο Καναδό, που ξεκίνησε υποσχόμενα την indoor season του, αλλά την ολοκλήρωσε με τον πιο άσχημο τρόπο. Μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης, όπου ηττήθηκε από τον Andrey Rublev, ακολούθησαν τρεις ακόμα ήττες στη σειρά για τον Shapovalov και μάλιστα σε αναμετρήσεις που ήταν το φαβορί. Στην Κολωνία έχασε από τον Gilles Simon, στη Βιέννη από τον Jurij Rodionov και σήμερα έχασε και στην πρεμιέρα του στη Σόφια, από τον Albot.

Μόλις 6 games κατάφερε να πάρει το Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, που έχασε 3 φορές το σερβίς του και δε βρήκε τρόπο να "σπασει" το σερβίς του Μολδαβού, Νο.93 στον κόσμο. Xάνοντας 5 διαδοχικά games βρέθηκε πίσω με 2-6, 0-1 ο Shapovalov, ο οποίος ισορρόπησε στο 2ο σετ, αλλά όταν έμεινε πίσω με 4-5 και σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του, γνωρίζοντας την ήττα έπειτα από 74 λεπτά στο court.

Στα προημιτελικά του Sofia Open ο Albot θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Adrian Mannarino και Egor Gerasimov, με την αναμέτρηση αυτή να είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Από σήμερα προκρίθηκε στα προημιτελικά και ο Vasek Pospisil, που απέκλεισε το Νο.4 του ταμπλό, Jan-Lennard Struff, με 6-3, 6-4, στον τελευταίο αγώνα της σημερινής ημέρας. Ο επόμενος αντίπαλος του Pospisil θα προκύψει από τον αγώνα του John Millman με τον Gilles Simon.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, για τον 1ο γύρο, ο 19χρονος Jannik Sinner επιβλήθηκε του Marton Fucsovics με 6-2, 6-4. Ο νεαρός Ιταλός θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Ελβετό Marc-Andrea Huesler, που κέρδισε χθες σε ένα πολύ κλειστό ματς τον Nikoloz Basilashvili, No.7 στο ταμπλό, με 6-1, 4-6, 7-6 (6).

Ο Gilles Simon επιβλήθηκε του Andrej Martin με 6-2, 6-2, ενώ ο Richard Gasquet κέρδισε τον Roberto Carballes Baena με 6-3, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Jonas Forejtek, που χθες έκανε την έκπληξη της ημέρας αποκλείοντας τον Marin Cilic.

Τα highlights της ημέρας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots