ATP
Έχασε από το Νο.399 του κόσμου ο Cilic! (vid)

 
Marin Cilic
Marin Cilic Tennis TV
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 23:03

O Marin Cilic υπέστη μια απρόσμενη ήττα από τον 19χρονο Jonas Forejtek, που βρίσκεται στο Νο.399 της παγκόσμιας κατάταξης, στον τελευταίο του αγώνα για φέτος!

Η έκπληξη της ημέρας - ίσως και της εβδομάδας - σημειώθηκε στον τελευταίο σημερινό αγώνα του Sofia Open, καθώς ο 19χρονος Jonas Forejtek, χωρίς αντίστοιχες παραστάσεις στο ATP Tour, απέκλεισε από τον 1ο γύρο του τουρνουά τον Marin Cilic, κερδίζοντάς τον μάλιστα με το εμφατικό 6-3, 6-2!

Μόλις 66 λεπτά χρειάστηκε ο νεαρός Τσέχος, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Tour σήμερα με wild card των διοργανωτών. Κέρδισε τους 29 από τους 35 πόντους στα πρώτα του σερβίς και αξιοποίησε τα 4 από τα 5 break points που δημιούργησε, κάνοντας 2 break σε κάθε σετ στον 32χρονο Κροάτη, πρώην πρωταθλητή του US Open.

Ο Forejtek άνοιξε με break το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Cilic απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 2-2. Έως και το 3-3 το παιχνίδι έδειχνε αμφίρροπο, με τον Cilic να έχει και ένα break point στο 7ο game, για να πάρει το πάνω χέρι στο 1ο σετ.

Δεν το αξιοποίησε και από εκείνο το σημείο, έως και το τέλος του αγώνα, ο 19χρονος κέρδισε τα 9 από τα 11 games που παίχτηκαν, για να φτάσει με θριαμβευτικό τρόπο στη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Αν και δεν έχει άλλη αναμέτρηση σε κυρίως ταμπλό ATP διοργάνωσης, ο Forejtek δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του τένις, αφού πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors. Στον 2ο γύρο του Sofia Open θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Richard Gasquet και Roberto Carballes Baena.

Για τον Cilic, που έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό σήμερα, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του στη χρονιά, αφού δεν υπάρχει άλλο τουρνουά στο φετινό καλαντάρι πέρα από το ATP Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots