ATP
ATP Finals: Αποκλεισμός για όποιον βγει εκτός bubble

 
O2 Arena
O2 Arena tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 17:51

Σε συνθήκες "bubble" θα διεξαχθεί και το ATP Finals, που θα γίνει για τελευταία φορά φέτος στο Λονδίνο. Διαβάστε αναλυτικά τα βασικά μέτρα προστασίας που έχουν θεσπίσει οι Βρετανοί για το σημαντικότερο event της indoor season.

Όλοι οι παίκτες και τα μέλη των ομάδων τους θα μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο, το οποίο θα είναι δίπλα στην O2 Arena, δημιουργώντας έτσι ένα προστατευμένο περιβάλλον. Πρώτα φυσικά θα πρέπει να περάσουν το PCR τεστ, καθώς όποιος βγει θετικός δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο τουρνουά. Τα αποτελέσματα για το κάθε τεστ θα βγαίνουν 4-6 ώρες μετά τη διεξαγωγή τους και οι παίκτες αναμένεται να φτάσουν στο Λονδίνο μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. Φυσικά, μέχρι να πάρουν το αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν στα δωμάτιά τους.

Δεν προβλέπεται να γίνουν κι άλλα τεστ στους παίκτες κατά τη διάρκεια του τουρνουά, εκτός φυσικά αν εμφανιστούν συμπτώματα.

Όποιος παίκτης περάσει τα όρια του bubble, θα αποβληθεί αυτόματα από το τουρνουά.

Επίσης στο γήπεδο δε θα υπάρχουν επόπτες γραμμών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται στο τερέν. Θα υπάρχει live σύστημα hawk-eye, όπως είχε συμβεί στο Cincinnati Masters, αλλά και σε άλλα τουρνουά.

Στο φετινό ATP Finals θα αγωνιστούν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Andrey Rublev και Diego Schwartzman. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη (12 Νοεμβρίου) και το τουρνουά θα αρχίσει την Κυριακή (15-22 Νοεμβρίου).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι ο υπερασπιστής του τίτλου, αφού είχε κερδίσει πέρσι το πολύ σπουδαίο αυτό τουρνουά, στην 1η του παρουσία σε αυτό! Τέλος, το τουρνουά θα γίνει για τελευταία φορά στην O2 Arena του Λονδίνου, μετά από 11 διαδοχικές σεζόν (2009-2020), καθώς από το 2021 θα μεταφερθεί στο Τορίνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots