ATP
Nadal: "Ανώτερος ο Zverev, θετική εβδομάδα"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal YouTube / Rolex Paris Masters
tennisnews team Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 - 10:56

Ο Rafael Nadal έδωσε όλα τα εύσημα στον Alexander Zverev για τη νίκη του στον χθεσινό ημιτελικό του Παρισιού, ενώ υποστήριξε πως είναι ευχαριστημένος με τη συνολική του προσπάθεια στο τουρνουά, αναγνωρίζοντας βεβαίως πως θα χρειαστεί να βελτιώσει πολλά πράγματα ενόψει ATP Finals.  

"Ο Zverev ήταν καλύτερος. Σέρβιρε με 220-222 χιλιόμετρα την ώρα και αυτό τον έβαζε σε πολύ καλή θέση. Πάλεψα για το παιχνίδι και παρόλο που δεν τα κατάφερα, είχα τις ευκαιρίες μου. Παίρνω θετικά πράγματα απ' αυτόν τον αγώνα. Είχα την ευκαιρία στο 5-4, αλλά έκανε δυο αβίαστα λάθη με το backhand μου και μετά έπαιξε πιο επιθετικά. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συγχαρώ", είπε ο Nadal, σχετικά με την αναμέτρησή του με τον Zverev.

Ήταν η 2η διαδοχική ήττα του από τον Zverev, από τον οποίο είχε ηττηθεί και πέρσι τέτοια εποχή στο Λονδίνο για το ATP Finals, επίσης σε συνθήκες indoors. Το ATP Finals είναι φυσικά το επόμενο και το τελευταίο τουρνουά για φέτος, ένα τουρνουά στο οποίο επικεντρώνεται πλέον ο Ισπανός.

"Πρέπει να βελτιωθώ λίγο σε όλα και ειδικά στο backhand. Αν το κάνω αυτό, θα δώσω στον εαυτό μου καλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Το κλειδί είναι να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση στο backhand μου. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώσω τις πιθανότητές μου για το Λονδίνο", είπε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Παρόλο που έχει φτάσει όσες φορές συμμετείχε στα προημιτελικά και χθες αγωνίστηκε για 5η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά, ο Nadal έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά στον τελικό του Paris Masters - το μακρινό 2007 - και ακόμα δεν έχει κερδίσει ποτέ το τουρνουά.

"Δεν πρόκειται για κάποια κατάρα, είναι απλά ένα δύσκολο τουρνουά για μένα εξαιτίας των συνθηκών. Το να μην κερδίζεις ένα Masters 1000 δεν είναι παράξενο. Παίζεις με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η επιφάνεια εδώ είναι δυσκολότερη σε σχέση με άλλα τουρνουά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολύ απλά οι αντίπαλοι που με κέρδισαν έπαιξαν καλύτερα από εμένα εδώ."

Τέλος, ο Nadal κράτησε μια θετική στάση σε σχέση με όλα όσα αποκόμισε από την εβδομάδα αυτή: "Συνολικά νομίζω πως ήταν μια θετική εβδομάδα. Σε κάθε παιχνίδι έδειξα καλή συμπεριφορά. Αυτοί οι τέσσερις αγώνες που έπαιξα στο Παρίσι, θα βοηθήσουν πολύ στη μετάβασή μου στο Λονδίνο. Πρέπει να προσαρμόσω κάποια πράγματα, αλλά γενικά τα πάω καλά. Έχω λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα για να προετοιμαστώ."

Το ATP Finals θα ξεκινήσει την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots