ATP
O Zverev απέκλεισε τον Rafa! (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 - 19:22

O Alexander Zverev κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά τον Rafael Nadal σε indoor και τον απέκλεισε στα ημιτελικά του Paris Masters, ένα τουρνουά που θα συνεχίσει να απουσιάζει από τη συλλογή του Ισπανού.

O Zverev έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και επιβλήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του παρισινού τουρνουά του Nadal με 6-4, 7-5, για να πάρει την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev.

Ήταν η 2η νίκη του Zverev επί του Nadal σε 7 αναμετρήσεις (2-5), ωστόσο ήταν και η 2η συνεχόμενη αναμέτρηση στην οποία ο Γερμανός ήταν ο νικητής, καθώς και η 2η σε indoor, όπου είχαν δώσει τον προηγούμενο αγώνα τους πέρσι τέτοια εποχή για το ATP Finals.

Έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι ο Zverev και κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκειά του, έχοντας απολογισμό 37 winners και 18 αβίαστα λάθη. Ενώ είχε ισάριθμα λάθη με τον Γερμανό, ο Nadal είχε μόλις 17 winners, λιγοτερους δηλαδή από τους μισούς του αντιπάλου του!

Στο 1ο σετ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στο Νο.1 του ταμπλό ο Zverev, ο οποίος έκανε ένα γρήγορο break για να βρεθεί μπροστά με 3-1 και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του, κλείνοντας άνετα το σετ στο 10ο game.

Και στο 2ο σετ πήρε γρήγορο break - στο ίδιο ακριβώς σημείο - για να βρεθεί μπροστά με 3-1 ο Γερμανός, ωστόσο ο Nadal αντιστάθηκε πιο σθεναρά και πάλεψε για την ανατροπή μέχρι και τον τελευταίο πόντο.

Παρόλο που σε 2 συνεχόμενα service games του βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σώζοντας ένα break point στο 5ο game αποφεύγοντας το 1-4 (μείωσε σε 2-3 μετέπειτα) και άλλα τρια συνεχόμενα break points του Zverev στο 7ο game, όταν ήταν πίσω με 2-4, 0-40, για να διατηρήσει ξανά τη διαφορά στο ένα break (3-4), ο Nadal έδειχνε να έχει σφυγμό στο σερβίς του Γερμανού.

Ανάμεσα στα δυο πολύ δύσκολα games για εκείνον, είχε την ευκαιρία να επανέλθει στο 6ο game, στο οποίο ήταν μπροστά με 15-40, αλλά αντί για 3-3 ο Zverev κράτησε το σερβίς του και έκανε το 4-2. Στο 8ο game o Nadal δημιούργησε νέα ευκαιρία και αυτή τη φορά την αξιοποίησε, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ωστόσο ο Zverev συνέχισε να παίζει φανταστικά και δεν πτοήθηκε, παραμένοντας δυνατός και στο πνευματικό κομμάτι. Με love service game ξεπέρασε το σημείο που έπρεπε να σερβίρει για να μείνει στο σετ (4-5) και με break στο αμέσως επόμενο game, ανέκτησε το πάνω χέρι. Κράτησε ξανά εύκολα το σερβίς του στο 12ο game και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, χωρίς να μπλεχτεί σε περιπέτειες, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά στο court.

Με τη νίκη αυτή, ο Zverev έκλεισε "ραντεβού" με τον Daniil Medvedev στον αυριανό τελικό του Paris Masters (16:00GR, COSMOTE SPORT 6HD). Ο Zverev έχει καλή παράδοση ενάντια στον Medvedev, αφού τον έχει κερδίσει 5 φορές σε 6 αναμετρήσεις (5-1).

Θα είναι ο 1ος τελικός του Γερμανού στο Paris-Bercy και ο 7ος σε Masters διοργάνωση, μια σειρά στην οποία έχει κατακτήσει 3 τίτλους, στη Ρώμη (2017), στο Μόντρεαλ (2017) και στη Μαδρίτη (2018).

Συνολικά θα αγωνιστεί για 22η φορά στην καριέρα του σε τελικό ο Zverev (13-8), ο οποίος θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της καριέρας και τον 3ο συνεχόμενο, μετά από τους δυο τίτλους που κέρδισε back-to-back στην Κολωνία πριν λίγες εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots