ATP
Djokovic: Επισημοποίησε το 6o Year-end No.1 η ATP

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Cédric Lecocq / FFT⁣
tennisnews team Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 - 12:46

H ATP περίμενε να βγει και τυπικά το ταμπλό του Sofia Open, για να ανακοινώσει και επίσημα το 6ο Year-end No.1 του Novak Djokovic και την ισοφάριση του πολύ μεγάλου ρεκόρ του Pete Sampras, που είναι πλέον και επίσημο.

Ο Djokovic είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του από την προηγούμενη εβδομάδα, με την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη. Ωστόσο η ΑΤΡ περίμενε μέχρι την ανακοίνωση του ταμπλό του Sofia Open, ώστε να το ανακοινώσει και επίσημα, παρόλο που ο Rafael Nadal δε σκόπευε να αγωνιστεί στη Σόφια.

Στα 33 του χρόνια, ο Djokovic έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κάνει το Year-end No.1, ενώ συνολικά το πέτυχε για 6η φορά στην καριέρα του, μετά από το 2011, το 2012, το 2014, το 2015 και το 2018. Όσες το είχε πετύχει και ο Pete Sampras (1993-1998) και μια περισσότερη πλέον από τους Roger Federer και Rafael Nadal.

"O Pete ήταν το είδωλό μου όταν μεγάλωνα, οπότε η ισοφάριση του ρεκόρ του είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Επίσης συνεχίζω να δουλεύω σκληρά για να γίνω καλύτερος παίκτης, να πετύχω περισσότερα ρεκόρ στο άθλημα που αγαπάω με όλη μου την καρδιά", δήλωσε ο Djokovic.

"Το να τερματίζεις τη χρονιά στο Νο.1 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα στο άθλημά μας, γιατί απαιτεί να είσαι άψογος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βλέποντας τον Novak να το κάνει για 6η χρονιά και να ισοφαρίζει τον Pete είναι απλά εκπληκτικά και συνεχίζει να βάζει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας", είπε ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi.

Ο Djokovic είχε περάσει ένα ακόμα από τα σημαντικότερα ρεκόρ του Sampras, αυτό των 286 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1, στις 21 Σεπτεμβρίου. Τώρα βρίσκεται για 295η εβδομάδα στο Νο.1 και αν δεν χάσει την πρωτιά ως τότε, θα ξεπεράσει και το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Roger Federer - το καλύτερο όλων των εποχών αυτή τη στιγμή - στις 8 Μαρτίου του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots