ATP
Zverev εναντίον Nadal στα ημιτελικά! (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 - 23:51

O Alexander Zverev έβαλε "φρένο" στην πορεία του Stan Wawrinka και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Rafael Nadal για την ημιτελική φάση του Rolex Paris Masters.

Ο Zverev έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις για να επικρατήσει του Wawrinka με 6-3, 7-6 (1) και να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του παρισινού Masters.

Ο 23χρονος Γερμανός, Νο.4 στο ταμπλό, πέτυχε 8 άσους και 18 winners, κέρδισε τους 37 από τους 46 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ μπορεί να υπέστη 2 break, αλλά αξιοποίησε και τα 4 break points που είχε στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει στον σημερινό αγώνα.

Στο 1ο σετ ο Zverev έκανε πρώτος break για το 3-2, αλλά ο Wawrinka απάντησε στο αμέσως επόμενο game και ισοφάρισε σε 3-3. Αυτό δεν πτόησε τον Sascha, που κέρδισε τα 3 επόμενα games - κάνοντας μάλιστα διαδοχικά break - για να πάρει το 1ο σετ στα 9 games.

Στο 2ο σετ ο Wawrinka προηγήθηκε με break στο 4-2 και έμεινε μπροστά έως το 5-3, φτάνοντας αρκετά κοντά στην κατάκτησή του. Θυμίζουμε πως και χθες ο Ελβετός μετά το 2ο σετ ανέβασε την απόδοσή του και κέρδισε με ανατροπή τον πολύ φορμαρισμένο Andrey Rublev.

Σήμερα ωστόσο η ιστορία ήταν διαφορετική, με τον Zverev να μην του επιτρέπει να πάρει ούτε αυτό το σετ, χάρη σε break που τον έφερε στην ισοφάριση στο 10ο game (5-5). Το σετ αυτό οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Zverev ήταν αλάνθαστος, για να επιβληθεί με 7-1 και να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Για 1η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Paris Masters o Zverev, o οποίος συνολικά προκρίθηκε για 9η φορά σε έναν ημιτελικό Masters - 1η στο 2020. Θα είναι ο αντίπαλος του Rafael Nadal, τον οποίο έχει κερδίσει μόνο μια φορά σε 6 αναμετρήσεις (1-5), ωστόσο ήταν στην πιο πρόσφατη, πέρσι τέτοια εποχή στο ATP Finals, ενώ ήταν και η μοναδική που έχουν δώσει σε indoor τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots