ATP
Νέα ανατροπή για 4άδα ο Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 - 22:16

O Rafael Nadal βρέθηκε πίσω με σετ για 2η φορά στο φετινό Paris Masters, αλλά βρήκε τρόπο να κερδίσει τον Pablo Carreno Busta και να προκριθεί στα ημιτελικά του παρισινού τουρνουά για 5η φορά στην καριέρα του.

Ο Nadal επιβλήθηκε του συμπατριώτη του με 4-6, 7-5, 6-1, σε έναν αγώνα που την περισσότερη ώρα έδειχνε να είναι στριμωχμένος, αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν "έλυσε το γόρδιο δεσμό" και κατάφερε να κάνει για 1η φορά break.

Συγκεκριμένα σε ολόκληρο το 1ο σετ και σχεδόν για όλο το 2ο σετ, ο Nadal δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σερβίς του Carreno Busta, που δημιούργησε τα μόνα break points στο 1ο σετ και χάρη σε ένα break στο 7ο game (4-3) το κατέκτησε με 6-4.

Λίγο έλειψε να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στο Νο.1 του ταμπλό ο Carreno, o οποίος είχε τριπλό break point για να μπει μπροστά με break και στο 2ο σετ. Ο Nadal, σε ένα game που αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο, κατάφερε να σταθεί στο ύψος του και με 5 διαδοχικούς πόντους να κερδίσει το 1ο game στο 2ο σετ.

Στη συνέχεια βελτιώθηκε από τη γραμμή του σερβίς ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και δεν απειλήθηκε εκ νέου με break point. Άρχισε να κερδίζει έδαφος και να ασκεί εντονότερη πίεση και στον αντίπαλό του όσο περνούσε η ώρα, έχοντας τις πρώτες 2 ευκαιρίες του για break στο 8ο game.

Τελικά, το πρώτο break για τον Nadal ήρθε στο 12ο game, όπου επέστρεψε από το 40-15 και έσβησε συνολικά 3 game points του Carreno για το tie-break, κάνοντας τελικά το break και κλείνοντας έτσι το 2ο σετ.

Τα δεδομένα άλλαξαν για τα καλά και στο 3ο σετ ο Nadal ήταν εκείνος που έκανε κουμάντο, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 games. Μάλιστα ο "Matador" έχασε μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σ' αυτό το σετ, κανέναν στα δυο τελευταία service games του, ενώ στο μοναδικό game που κέρδισε ο Carreno Busta, χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και να σβήσει 2 break points, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Πήρε τα 5 επόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 2 ώρες και 13 λεπτά ο Rafa.

Ήταν η 2η νίκη από σετ πίσω για τον Nadal στο τουρνουά, αφού θυμίζουμε πως στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει τον Feliciano Lopez με παρόμοιο τρόπο, με 4-6, 7-6 (5), 6-4. Ο Nadal μπήκε για 5η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Paris Masters, ενός εκ των λίγων σημαντικών τουρνουά που λείπουν από την τροπαιοθήκη του.

Από τους 4 προηγούμενους ημιτελικούς του στο Bercy, o Nadal είχε κερδίσει τον έναν, το 2007, όταν έκανε και την καλύτερη πορεία του στο τουρνουά, χάνοντας στον τελικό από τον David Nalbandian. Το 2009 έχασε στα ημιτελικά από τον Novak Djokovic, το 2013 από τον David Ferrer και το 2019 δεν αγωνίστηκε στα ημιτελικά λόγω τραυματισμού, δίνοντας με walkover την πρόκριση στον Denis Shapovalov.

Στον φετινό ημιτελικό, ο Nadal θα αντιμετωπίσει είτε τον Alexander Zverev, είτε τον Stan Wawrinka, που θα αναμετρηθούν για το τελευταίο εισιτήριο της 4άδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots