ATP
"Εφτάψυχος" Raonic - έσωσε 2 m.p. (vid)

 
Milos Raonic
Milos Raonic ©Cédric Lecocq/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 - 18:54

O Milos Raonic ανέτρεψε το 1-5 στο tie-break του 3ου σετ και έσβησε 2 match points, για να κερδίσει τον Ugo Humbert και να μπει στα ημιτελικά του Paris Masters.

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε ο Milos Raonic, ο οποίος επικράτησε του Ugo Humbert με 6-3, 3-6, 7-6 (7) έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά μάχης στο Court Central της Accor Arena.  

O Raonic έβγαλε 25 άσους και έφτασε τους 43 winners στο ματς, κάνοντας και 34 αβίαστα λάθη. Ο Humbert από την πλευρά του, ο οποίος έκανε ένα τρομερό τουρνουά, έμεινε στους 28 winners και στα 23 αβίαστα λάθη.

O Raonic έκανε καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι και με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 4-1. Είχε 5 χαμένα break point για να φτάσει στο double break και στο 5-1 ο Καναδός, αλλά ο Humbert μείωσε σε 4-2. Αυτή η εξέλιξη δεν άλλαξε κάτι βέβαια, με τον Raonic να κρατάει το σερβίς του έως το τέλος του σετ και να το κατακτά με 6-3.

Ο νεαρός Γάλλος ανταποκρίθηκε με break στο άνοιγμα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, αφού δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα μέρος αυτού του σετ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε 3ο σετ, όπου αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρία για break, αλλά κανείς δεν έφτασε σ' αυτό. Μετά από μεγάλη μάχη το ματς κρίθηκε σε ένα αμφίρροπο tie-break, όπου ο Humbert σπατάλησε ένα προβάδισμα με 5-1 και ο Raonic έσβησε 2 match points στο 6-4, για να κερδίσει τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους του αγώνα και να κερδίσει το tie-break με 9-7.

Ο Raonic επέστρεψε στα ημιτελικά του Bercy μετά από 4 χρόνια, ενώ προκρίθηκε συνολικά για 3η φορά στην ημιτελική φάση του παρισινού Masters. Είναι ένα από τα Masters που έχει καλή παράδοση ο Καναδός, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2014 και ημιφιναλίστ το 2016.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev για μια θέση στον τελικό, καθώς θυμίζουμε ο τελευταίος είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας τον Diego Schwartzman με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots