ATP
8άδα ο Nadal στο Bercy (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 - 20:14

O Rafael Nadal βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ απέναντι στον Jordan Thompson και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Rolex Paris Masters στο Bercy, για 8η φορά σε ισάριθμες παρουσίες στο τουρνουά!

Ο Nadal, ο οποίος πανηγύρισε την ιστορική 1.000ή του νίκη χθες στο Παρίσι, τις έκανε 1.001 σήμερα, επικρατώντας του Thompson με 6-1, 7-6 (3).

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κέρδισε τους 31 από τους 36 πόντους στα πρώτα του σερβίς και υπερασπίστηκε το σερβίς του σε όλα τα games, αντιμετωπίζοντας μόλις ένα break point σε όλο το παιχνίδι.

Στο 1ο σετ κυριάρχησε και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλό του, κατακτώντας το με 6-1. Στο 2ο σετ ο Thompson στάθηκε πολύ καλύτερα και μάλιστα πίεσε τον Rafa στο 12ο game, έχοντας μια χρυσή ευκαιρία να επανέλθει, στο 5-6, 30-40.

Ο Nadal έμεινε ψύχραιμος στο μοναδικό break point του Αυστραλού - που ήταν και set point, για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου φρόντισε να κλείσει το ματς πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα, κερδίζοντας τους 7 από τους 10 πόντους.

Ο Nadal έδειξε βελτίωση σε σχέση με τον χθεσινό του αγώνα στο Παρίσι, πετυχαίνοντας 23 winners και κάνοντας μόνο 16 αβίαστα λάθη. Σε 8 παρουσίες στο συγκεκριμένο τουρνουά φτάνει πάντα στα προημιτελικά, ωστόσο είναι ένα από τα πολύ λίγα μεγάλα τουρνουά που συνεχίζουν να λείπουν από τη συλλογή του.

Θυμίζουμε πως οι καλύτερες πορείες του Rafa στο Bercy ήταν ο τελικός του 2007, καθώς και οι ημιτελικοί του 2009, του 2012 και του 2019. Φέτος θα επιχειρήσει να μπει για 4η φορά στα ημιτελικά, με αντίπαλο τον συμπατριώτη του, Pablo Carreno Busta.

Ο Ισπανός σταμάτησε νωρίτερα τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Norbert Gombos, του οποίου επιβλήθηκε με 7-5, 6-2. Σε 6 αναμετρήσεις μέχρι τώρα, ο Carreno Busta δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Nadal, ωστόσο θα είναι η 1η φορά που θα αναμετρηθούν σε indoor τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots