ATP
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα πάλι τον τραυματισμό του Roland Garros" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς ©Philippe Montigny/FFT
tennisnews team Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 - 12:12

Ανησυχητικές δηλώσεις έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του από τον Ugo Humbert στο Παρίσι, λέγοντας πως από το 2ο σετ της αναμέτρησης ξεκίνησε να νιώθει πάλι ενοχλήσεις, από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πριν μερικές εβδομάδες στο Roland Garros.

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω", είπε ο Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε για το αν η ήττα του θα επηρεάσει την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ATP Finals σε λίγες ημέρες.

"Κατά τη διάρκεια του 2ου σετ, ένιωσα πάλι τον τραυματισμό του Roland Garros. Δεν ήταν τόσο άσχημο όσο στο Roland Garros, αλλά με επηρέασε και ψυχολογικά. Δεν ήξερα αν έκανα καλά που συνέχισα να παίζω. Δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία, εννοείται πως προσπάθησα το καλύτερο που μπορούσα και πως το πάλεψα. Είμαι απογοητευμένος, γιατί ήταν ένας αγώνας και είναι ένα τουρνουά που μπορούσα να κάνω περισσότερα. Την ίδια στιγμή, είμαι χαρούμενος για εκείνον, γιατί έπαιξε σπουδαίο τένις σήμερα. Νομίζω γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά. Θέλω πολύ να τον αντιμετωπίσω ξανά",  πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είπε περισσότερα για τον Humbert στη συνέχεια.

"Ελέγχει πολύ καλά το forehand του και έκανε μερικά εκπληκτικά passing shots με το forehand στο 1ο game του 3ου σετ, με αιφνιδίασε. Επίσης στη μεριά του drive κατάφερνε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και να μου κάνει μεγάλη ζημιά. Το σερβίς του ήταν πολύ σταθερό, δε μου επέτρεψε να επιτεθώ όπως ήθελα."

Ο Humbert, που πέτυχε τη 2η Top 10 νίκη της καριέρας του, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από τη νίκη που έκανε επί του Daniil Medvedev στο Αμβούργο, θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic για μια θέση στα προημιτελικά του Παρισιού.

Ο Τσιτσιπάς, αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες στη δράση, για το ATP Finals του Λονδίνου (15-22 Νοεμβρίου), όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por (@tsitsidaily) el

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots