ATP
Πρόωρα αποχαιρετά το Παρίσι ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Tennis TV
tennisnews team Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 - 23:36

Παρά την αντεπίθεση στο 2ο σετ και το σβήσιμο τριών διαδοχικών match points, o Στέφανος Τσιτσιπάς τελικά θα αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το Παρίσι, καθώς ηττήθηκε από έναν εκπληκτικό Ugo Humbert στην πρεμιέρα του στο Rolex Paris Masters, έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια! 

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά σήμερα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση και κατάφερε να το κάνει σε ένα βαθμό, στο τέλος όμως δεν απέφυγε την ήττα από τον εξαιρετικό σήμερα Ugo Humbert, με 7-6 (4), 6-7 (6), 7-6 (3).

Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι απόψε στο Paris-Bercy, με τον Humbert να επιβεβαιώνει ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για τον καθένα και να φτάνει σε μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, 2η Top 10 νίκη του λίγες εβδομάδες μόλις μετά από την επιτυχία του κόντρα στον Daniil Medvedev στο Αμβούργο.

Ολόκληρος ο αγώνας από την COSMOTE TV

Και οι δυο παίκτες διαθέτουν πολύ μεγάλα σερβίς και ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι. Ο Humbert έφτασε τους 46 winners, κάνοντας και 53 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του είχε 38 winners και 46 αβίαστα λάθη.

Ο πρωταθλητής μας πραγματοποίησε καλύτερο ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα λεπτά, όμως ο Humbert πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, επιστρέφοντας μάλιστα από το 2-3, 0-40 στο 6ο game.

Αφού ισορρόπησε το 1ο σετ, ο 22χρονος Γάλλος άρχισε να κερδίζει έδαφος και είχε διπλό break point για να περάσει μπροστά στο 11ο game. Ο Στέφανος στάθηκε στο ύψος του και προηγήθηκε με 6-5, αλλά ο Humbert έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κατάφερε να επικρατήσει με 7-4 και να πάρει προβάδισμα με σετ.

Στο 2ο σετ ο Γάλλος παρότι αντιμετώπισε πρώτος break point στο 5ο (2-2, 30-40) και στο 7ο game (3-3, 40-Α), κέρδισε πάλι έδαφος και άσκησε έντονη πίεση στον Στέφανο για να τελειώσει το ματς. Πρώτα είχε 4 χαμένα break points στο 8ο game, με τον Τσιτσιπά να ανταπεξέρχεται σε όλες τις ευκαιρίες του και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Αργότερα φάνηκε να ελέγχει το tie-break, καθώς προηγήθηκε με 5-1 και με 6-3, έχοντας δηλαδή τριπλό match point! Και αυτή τη φορά ο Στέφανος "επιβίωσε", κερδίζοντας 5 πόντους στη σειρά (και τους 7 από τους 8 τελευταίους του σετ), για να πάρει το tie-break με 8-6 και να "κλέψει" ουσιαστικά το 2ο σετ!

Ο Humbert δεν πτοήθηκε από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του και δεν πτοήθηκε ούτε όταν απώλεσε το πάνω χέρι στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-0 και με 3-1, αλλά ισοφαρίστηκε χάνοντας το σερβίς του στο 6ο game (3-3).

Παρέμεινε ψύχραιμος, παρόλο που έχασε νέο break point για να περάσει μπροστά στο 7ο game και βρέθηκε πίσω με 3-4, ενώ αργότερα σέρβιρε και 2 φορές για να παραμείνει στο τουρνουά, στο 4-5 και στο 5-6. Και αυτό το σετ κρίθηκε σε tie-break, όπου αυτή τη φορά ο Γάλλος αξιοποίησε το προβάδισμά του και τελείωσε τη δουλειά, κατακτώντας το με 7-3 στο 2ο match point του γι' αυτό το σετ και 5ο συνολικά στη βραδιά.  

Αυτό δυστυχώς ήταν το 2ο συνεχόμενο τουρνουά που αποχαιρετά νωρίς ο Στέφανος, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε χάσει στον 2ο γύρο του Erste Bank Open στη Βιέννη, από τον Grigor Dimitrov. Ένα τουρνουά μένει για να ολοκληρώσει τη σεζόν του ο Έλληνας τενίστας και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το ATP Finals του Λονδίνου, όπου θα πάει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του την εβδομάδα 15-22 Νοεμβρίου.

Ο Humbert, ο οποίος παίζει γενικά σπουδαίο τένις τους τελευταίους μήνες, έχοντας αποκλείσει ήδη τους Casper Ruud και Τσιτσιπά, μπήκε στους "16" καλύτερους του παρισινού Masters. Εκεί θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν πολύ δυνατό παίκτη, τον Marin Cilic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots