ATP
Federer: "Δε θα αποσυρθώ σύντομα" (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer YouTube / On
tennisnews team Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 - 14:51

Στα καλά νέα της εβδομάδας, ο Roger Federer επιβεβαίωσε πως το τέλος της καριέρας του δε βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του.

Ο Federer επέλεξε να τερματίσει πολύ νωρίς τη φετινή του σεζόν, η οποία ούτως ή άλλως έγινε με πολλές δυσκολίες και ακυρώσεις διοργανώσεων λόγω της πανδημίας. Έτσι, μέσα στην αναστολή του tour, τον Ιούνιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος Ελβετός ανακοίνωσε πως δε θα αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά το 2020, για να αναρρώσει τελείως από τον τραυματισμό και το χειρουργείο στο δεξί του γόνατο. Μόνο σε ένα τουρνουά αγωνίστηκε φέτος ο Roger, στο Australian Open, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Κάτι αντίστοιχο θυμίζουμε πως είχε κάνει και το 2016. Τότε βέβαια είχε παίξει σε περισσότερα τουρνουά, αλλά επέλεξε να τερματίσει τη σεζόν του από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μετά από το Wimbledon, για να επιστρέψει δυνατότερος, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο γήπεδο, κάνοντας εκείνη την καταπληκτική σεζόν το 2017.

Αυτή τη φορά όμως ο Federer είναι πολύ κοντά στα 40, ενώ τους τελευταίους μήνες έδειξε και μια έντονη δραστηριότητα σε άλλους τομείς, όπως είναι οι επιχειρήσεις και η φιλανθρωπία, με αποτέλεσμα πολλοί να ανησυχούν ότι προετοιμάζεται σιγά-σιγά για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως είπε ο ίδιος ο Ελβετός σε πρόσφατο live στο Instagram που έκανε στα πλαίσια της συνεργασίας του με την On.

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ακόμα μάχομαι για να επιστρέψω, θέλω πολύ να επιστρέψω στο γήπεδο, θέλω να αντιμετωπίσω ξανά όλους τους θρύλους του αθλήματος και τους καλύτερους παίκτες. Νιώθω πως ακόμα έχω κάτι μέσα μου. Σίγουρα δεν απομακρύνομαι από το παιχνίδι αυτή τη στιγμή, αλλά  είναι διασκεδαστικό να είμαι επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και τενίστας την ίδια στιγμή. Είναι μια διαφορετική εμπειρία. Αλλά όχι, δεν έχω σκοπό να αποσυρθώ σύντομα", επιβεβαίωσε ο Roger, προκαλώντας τους πανηγυρισμούς των συνεντευξιαστών του!

Αν όλα πάνε καλά με τον σχεδιασμό του, ο Federer αναμένεται να κάνει τη μεγάλη του επιστροφή στην Αυστραλία και να αγωνιστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Australian Open για 22η διαδοχική χρονιά!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots