ATP
Υποχώρησε στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 - 13:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.6 του κόσμου. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε στον 2ο γύρο του Erste Bank Open στη Βιέννη την προηγούμενη εβδομπάδα από τον Grigor Dimitrov, έμεινε στους 5.925 βαθμούς και έχασε μια θέση από τον Daniil Medvedev.

Ο 24χρονος Ρώσος, πρόσθεσε 90 βαθμούς από την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά της Βιέννης στη συγκομιδή του και έφτασε τους 5.980 βαθμούς, για να επιστρέψει στην 5η θέση.

Στην κορυφή βρίσκεται βεβαίως ο Novak Djokovic, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά το Year-end No.1 για 6η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Pete Sampras.

Στο Νο.2 είναι ο Rafael Nadal, σε απόσταση σχεδόν 2 χιλιάδων βαθμών από τον Σέρβο (1.980), ενώ στο Νο.3 είναι ο Dominic Thiem και στο Νο.4 ο Roger Federer. Ακολουθούν Medvedev και Τσιτσιπάς, με την κορυφαία 10άδα να συμπληρώνεται από τους Alexander Zverev, Andrey Rublev, Diego Schwartzman και Matteo Berrettini.

Ο Dimitrov, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στη Βιέννη, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18 του κόσμου, ενώ ο Lorenzo Sonego, που πέτυχε και μια ιστορική νίκη επί του Novak Djokovic με 6-2, 6-1, βελτίωσε το career high του και την προηγούμενη θέση του κατά 10 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο.32 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots