ATP
1ος τίτλος για τον Millman (vid)

 
John Millman
John Millman Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 - 18:41

O John Millman αναδείχθηκε πρωταθλητής στο νεοσύστατο Astana Open στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Adrian Mannarino στον τελικό. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας για τον Αυστραλό.

Μετά από 2 χαμένους τελικούς, στη Βουδαπέστη το 2018 και στο Τόκιο το 2019, ο John Millman κέρδισε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν, επικρατώντας στον τελικό του Astana Open του Adrian Mannarino με 7-5, 6-1.

O 31χρονος Αυστραλός ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break points, αλλά κατάφερε να σβήσει και τις 3 ευκαιρίες του αντιπάλου του στο 9ο game και να κάνει το 5-4. Στο επόμενο service game του αντιμετώπισε ακόμα 2 break point και τα έσβησε και αυτά για να κάνει το 6-5. Αφού έσβησε και τα 5 break point που αντιμετώπισε στο τέλος του 1ου σετ, ο Millman έκανε το break στη μοναδική δική του ευκαιρία και το κατέκτησε με 7-5!

Στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Αυστραλό, που έκανε συνεχόμενα break στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 7ο game, στο οποίο έσβησε ακόμα ένα break point πριν σερβίρει με επιτυχία για το 6-1.

Ο Millman παρέμεινε αήττητος σε 3 αναμετρήσεις με τον Mannarino, ενώ θα κερδίσει 7 θέσεις με τη σημερινή επιτυχία του και θα ανεβεί αύριο στο Νο.38 της παγκόσμιας κατάταξης. Το career high του είναι το Νο.33, από τον Οκτώβριο του 2018.

O Mannarino από την πλευρά του αγωνίστηκε για 10η φορά σε τελικό, αλλά συνεχίζει να έχει μόλις έναν κερδισμένο τίτλο, από το περσινό τουρνουά του 's-Hertogenbosch. Έφτασε τους 9 χαμένους τελικούς ο 32χρονος Γάλλος, που για 1η φορά έφτασε σε τελικό στη φετινή χρονιά.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots