ATP
Ο Rublev κατέκτησε και τη Βιέννη! (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 - 16:48

O Andrey Rublev έγινε ο 1ος παίκτης με 5 κερδισμένους τίτλους στη φετινή χρονιά, κατακτώντας τον 3ο διαδοχικό του ATP 500 τίτλο στη Βιέννη! O Rublev εξασφάλισε με τη νίκη αυτή και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals για 1η φορά στην καριέρα του!

Ο 23χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Lorenzo Sonego με 6-4, 6-4 στον τελικό του Erste Bank Open και έκανε δική του και τη Βιέννη, που είναι η 5η πόλη στην οποία κατακτά τίτλο φέτος!

Προηγήθηκαν η Ντόχα και η Αδελαΐδα από τον Ιανουάριο, ενώ μετά την εξάμηνη αναστολή του tour λόγω της πανδημίας ο Ρώσος κατέκτησε τον πρώτο του ATP 500 τίτλο στο Αμβούργο και λίγες εβδομάδες μετά ακόμα ένα 500άρι, στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα έφτασε τους 3 διαδοχικούς τίτλους σε 500άρια, όπου μετράει 15 διαδοχικές νίκες!

Γενικά διανύει φανταστικό 2ο μισό στη σεζόν ο Rublev, ο οποίος εκτός από τους 3 τίτλους που έχει κερδίσει, έχει προκριθεί ακόμα στα προημιτελικά του US Open και στα προημιτελικά του Roland Garros. Από τότε που επανεκκίνησε το tour, έχει 24 νίκες σε 28 αναμετρήσεις!

Θα παραμείνει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και πρόσθεσε 410 "καθαρούς" βαθμούς στη συγκομιδή του, αλλά αυτή η νίκη είχε τεράστιο βαθμολογικό αντίκτυπο για τον Rublev, που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη του πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου. Έγινε ο 7ος παίκτης που τα κατάφερε, μετά από τους Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανο Τσιτσιπά και Alexander Zverev.

Στον σημερινό τελικό, στον οποίο αντιμετώπισε τη μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας, Lorenzo Sonego, o Rublev ήταν άψογος, τελειώνοντας το παιχνίδι με 23 winners και 13 μόνο αβίαστα λάθη. 13 winners και 17 αβίαστα λάθη είχε ο Ιταλός.

O Ρώσος έκανε το break στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2, ενώ στο 10ο game έκλεισε το σετ, παρόλο που για πρώτη φορά στο παιχνίδι απειλήθηκε το σερβίς του και έσβησε διπλό break point πριν φτάσει στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Rublev έφτασε και πάλι πρώτος σε break points, όταν προηγήθηκε με 4-4, 0-40, για να αξιοποιήσει τη 2η ευκαιρία του και να κάνει το break για το 5-4. Και πάλι δεν είχε τόσο εύκολο έργο όταν σέρβιρε για να κλείσει το σετ, αλλά επέστρεψε από το 15-30 και με 3 διαδοχικούς πόντους "κλείδωσε" τη νίκη του, σε 1 ώρα και 19 λεπτά.

Ο Sonego, ο οποίος για 1η φορά βρέθηκε σε τελικό ATP 500 διοργάνωσης και για 2η γενικά στην καριέρα του, μετά τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο 250άρι της Αττάλειας, είχε μια αξέχαστη εβδομάδα στη Βιέννη, όπου έχασε στον 2ο προκριματικό γύρο από τον Aljaz Bedene, αλλά μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser.

Εκεί πέτυχε μερικές πολύ καλές νίκες κόντρα στους Dusan Lajovic, Hubert Hurkacz και Daniel Evans, ωστόσο πέτυχε και την έκπληξη της χρονιάς, κερδίζοντας τον Novak Djokovic με 6-2, 6-1 στα προημιτελικά, στην 1η αναμέτρηση best-of-three σε ολόκληρη την καριέρα του Σέρβου, που κέρδισε τόσα λίγα games!

Από το Νο.42 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του μέχρι σήμερα, ο 25χρονος Ιταλός θα κερδίσει 10 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.32 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots