ATP
Ο Evans συμπληρώνει την 4άδα! (vid)

 
Daniel Evans
Daniel Evans Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 23:33

O Daniel Evans κέρδισε τον Grigor Dimitrov και συμπλήρωσε την τελική 4άδα του Erste Bank Open, ολοκληρώνοντας μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις στη Βιέννη!

Ο Evans επικράτησε του Dimitrov με 7-6 (3), 4-6, 6-3 στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, για να πάρει και το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών στο Erste Bank Open της Βιέννης.

Ο 30χρονος Βρετανός, Νο.33 στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 39 winners και 24 αβίαστα λάθη. Πολύ καλός ήταν και ο απολογισμός του Dimitrov, που είχε 37 winners και 22 αβίαστα λάθη σε 3 γεμάτα σετ.

Ο Evans όμως ήταν εκείνος που κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους και πανηγύρισε τελευταίος. Στο 1ο σετ ο Βρετανός έχασε 2 φορές προβάδισμα με break, καθώς έκανε το 1-0 και το 3-2 και ο Dimitrov απάντησε άμεσα και στα δυο break, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 3-3 αντίστοιχα. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Evans είχε τον έλεγχο, επικρατώντας με 7-3.

Ο Dimitrov έκανε το γρήγορο break στο 2ο σετ και πέρασε μπροστά με 3-1, για να διατηρήσει το πάνω χέρι έως και το τέλος του και να το κερδίσει με 6-4. Ο Evans ωστόσο ανταποκρίθηκε με break στο ξεκίνημα του αποφασιστικού σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0.

Λίγο έλειψε να πάρει και διπλό break στο 4ο game, αλλά ο Dimitrov επέστρεψε από το 0-3, 15-40 και μείωσε σε 1-3. Αντιστάθηκε σθεναρά ο Βούλγαρος τα επόμενα λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε break point, με τον Evans να αξιοποιεί το 1ο του match point, 2 ώρες και 43 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς του αγώνα. 

Μια ευκαιρία έχει μπροστά του ο Evans, που αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό διοργάνωσης ATP 500, απέναντι στον lucky loser Lorenzo Sonego, που νωρίτερα έκανε την έκπληξη της χρονιάς, κερδίζοντας με 6-2, 6-1 τον Novak Djokovic.

Γενικότερα ήταν μια μέρα εκπλήξεων σήμερα στη Βιέννη, αφού στον άλλον ημιτελικό θα συναντηθούν οι Andrey Rublev και Kevin Anderson, μετά τη νίκη του πρώτου επί του Dominic Thiem και του δεύτερου επί του Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots