ATP
Υποννούμενο Nole για την ήττα: "Έκανα αυτό που χρειάστηκε"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 21:49

Μετά από την πιο βαριά ήττα της καριέρας του, ο Novak Djokovic άφησε να εννοηθεί πως δεν τα έδωσε όλα σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, επειδή είχε πετύχει ήδη το στόχο του Year-end No.1.

Ο Nole, ο οποίος εξασφάλισε για 6η φορά στην καριέρα του το Year-end No.1 και ισοφάρισε ένα μεγάλο ρεκόρ του Pete Sampras με τη νίκη του επί του Borna Coric στον προηγούμενο αγώνα του στη Βιέννη, εξήγησε πως το γεγονός πως πέτυχε τον βασικό του στόχο, επηρέασε τη σημερινή του εμφάνιση.

"Έκανα αυτό που χρειαζόταν να κάνω και αυτό για το οποίο ήρθα εδώ. Προχωράω και είμαι μια χαρά με το σημερινό αποτέλεσμα. Κοιτάζω ήδη το επόμενο κεφάλαιο", είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος Σέρβος, αποδεχόμενος ότι δεν είχε το ίδιο κίνητρο με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του σήμερα.

Για 1η φορά σε ολόκληρη την καριέρα του κέρδισε μόνο 3 games σε έναν best-of-three αγώνα ο Djokovic, καθώς ο μόνος άλλος αγώνας που είχε πάρει 3 games ήταν στο Australian Open το πολύ μακρινό 2005, όταν είχε χάσει από τον μετέπειτα πρωταθλητή, Marat Safin, στην ηλικία των 17 ετών.

Σίγουρα πάντως σε πνευματικό επίπεδο ήταν μια ήττα που δε στοίχισε στον Nole, σε αντίθεση με τον Lorenzo Sonego που έζησε αξέχαστες στιγμές, αναμφίβολα στην πιο σημαντική μέρα της καριέρας του.

Επόμενος σταθμός για τον Djokovic το Λονδίνο και το ATP Finals (15-22 Νοεμβρίου), αφού είναι γνωστό πως θα προσπεράσει το Masters του Παρισιού την επόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots