ATP
"Λύγισε" τον Wawrinka o Garin (vids)

 
Cristian Garin
Cristian Garin Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 0:31

O Stan Wawrinka πάλεψε και έστειλε τον αγώνα με τον Cristian Garin σε 3ο σετ, ο Χιλιανός όμως "καθάρισε" εκεί την υπόθεση πρόκριση και μπήκε στη 16άδα της Βιέννης. Εκεί θα βρίσκεται και ο Dominic Thiem.

Σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, ο Cristian Garin έκαμψε την αντίσταση του Stan Wawrinka με 6-4, 6-7 (9), 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Erste Bank Open στη Βιέννη.

O Garin εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο break που έκανε για να κερδίσει το 1ο σετ, αλλά στο 2ο σετ η ιστορία ήταν διαφορετική, με τον Wawrinka να ανεβάζει την απόδοσή του. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ στο 10ο game ο Ελβετός, καθώς είχε 3 set points για το 6-4, αλλά δεν πτοήθηκε και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο tie-break, όπου ανέτρεψε το 1-4 και επικράτησε με 11-9, κλείνοντας το σετ στο 8ο συνολικά set point του (5ο στο tie-break)!

Ο Garin απάντησε ωστόσο με ένα break στο ξεκίνημα του αποφασιστικού σετ, για να "ξεφύγει" με 3-0 και να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και πάλι. Δεν κοίταξε πίσω του ο Χιλιανός, που δεν επέτρεψε στον Wawrinka να έχει break point σε ολόκληρο το σετ και "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game, μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο ο Garin θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, Νο.2 στο ταμπλό, που νωρίτερα επικράτησε του Vitaliy Sachko με 6-4, 7-5, σε ένα παιχνίδι που έδειξε μεγάλες αδυναμίες, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς, με τον Ουκρανό lucky loser να φτάνει 4 φορές στο break! Στο τέλος πάντως αν και ταλαιπωρήθηκε ο Thiem πήρε το ζητούμενο, που ήταν η πρόκριση.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα με νίκες άνοιξαν τις υποχρεώσεις τους στη Βιέννη και οι Novak Djokovic και Grigor Dimitrov. O Lorenzo Sonego μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό και απέκλεισε τον Dusan Lajovic, ενώ στον 2ο γύρο μπήκαν και οι Daniel Evans και Hubert Hurkacz.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (1ος γύρος):

Novak Djokovic (1) d. Filip Krajinovic 7-6 (6), 6-3
Hubert Hurkacz d. Attila Balazs (Q) 6-3, 7-5
Lorenzo Sonego (LL) d. Dusan Lajovic 6-4, 6-3
Grigor Dimitrov d. Karen Khachanov 7-6 (6), 6-3
Daniel Evans d. Aljaz Bedene (Q) 6-3, 4-5, ret.
Cristian Garin d. Stan Wawrinka 6-4, 6-7 (9), 6-3
Dominic Thiem (2) d. Vitaliy Sachko (LL) 6-4, 7-5

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots