ATP
Μια νίκη για το Year-end No.1 o Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Tennis TV
tennisnews team Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 - 19:00

O Novak Djokovic δεν είχε και το ευκολότερο απόγευμα, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Filip Krajinovic, για να πλησιάσει στη μια νίκη το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του και την ισοφάριση του μεγάλου ρεκόρ του Pete Sampras.

O Nole επικράτησε του συμπατριώτη και φίλου του με 7-6 (6), 6-3, σε έναν πολύ ποιοτικό αγώνα, που αμφότεροι οι δυο παίκτες έδειξαν την υψηλή κλάση τους.

Ο Djokovic τελείωσε το ματς με 39 winners και 27 αβίαστα λάθη. Ανησύχησε στο 1ο σετ, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Krajinovic, αλλά στις κρίσιμες στιγμές είχε το κάτι παραπάνω, για να αποφύγει τις περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, αν και είχε προηγηθεί με 3-1, βρέθηκε πίσω με 3-5 στο εναρκτήριο σετ, χάνοντας τα 4 επόμενα games. Ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ πήγε σε tie-break, όπου και πάλι χρειάστηκε προσοχή από τον Novak, που ήρθε αντιμέτωπος με set point, στο 5-6. Κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων και "γλίτωσε" απ' αυτό το σετ, που δεν ήταν και το καλύτερό του.

Στο 2ο σετ ανέβασε την απόδοσή του, προηγήθηκε με 3-1 και είχε τριπλό break point για το double break στο 5o game. Ο Krajinovic πάλεψε πεισματικά για να μείνει στη διεκδίκηση του σετ και τα κατάφερε, σβήνοντας τα 3 break point του αντιπάλου του και μειώνοντας σε 3-2.

Είχε μάλιστα μια μοναδική ευκαιρία για να κάνει το break back στο επόμενο game, αλλά ο Djokovic την έσβησε και έκανε το 4-2. Δεν απειλήθηκε άλλη φορά στο ματς ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, που "σφράγισε" τη νίκη του με νέο break στο 9o game, για το 6-3.

Με 8 άσους και 38/50 κερδισμένους πόντους στα πρώτα σερβίς ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Nole, που υπέστη πάντως 2 break, δείχνοντας μια αδυναμία στα δεύτερα σερβίς. Σε γενικές γραμμές έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, αφήνοντας σίγουρα και πολλά περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια.

Στον 2ο γύρο, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, που χθες κέρδισε τον Taylor Fritz με 6-4, 6-4.

Θυμίζουμε πως αν ο Djokovic κερδίσει και αυτό το παιχνίδι, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά από αυτή την εβδομάδα την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έως και το τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει πως θα γίνει ο 2ος τενίστας στην ιστορία μετά από τον Pete Sampras, που θα έχει πετύχει 6 φορές το Year-end No.1 στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots