ATP
2ος τίτλος για τον Humbert (vid)

 
Ugo Humbert & Alex De Minaur
Ugo Humbert & Alex De Minaur Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 20:48

O Ugo Humbert κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στη χρονιά και στην καριέρα του, κερδίζοντας τον Alex De Minaur στον τελικό του European Open στην Αμβέρσα.

Ο Humbert ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σημερινού τελικού του European Open, αλλά και ολόκληρης της εβδοάδας στην Αμβέρσα, επικρατώντας του De Minaur με 6-1, 7-6 (4), για να κερδίσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Μερικούς μήνες πριν, στο ξεκίνημα της χρονιάς, είχε κατακτήσει τον 1ο τίτλο του, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Τη Δευτέρα θα βελτιώσει ξανά το career high του ο 22χρονος Γάλλος, που θα βρεθεί στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης, 6 θέσεις ψηλότερα από σήμερα.

O Humbert έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στον τελικό, κάνοντας το break για το 2-0. Έσβησε ένα break point για να φτάσει στο 3-0 και λίγο μετά έσβησε ένα ακόμα break point, για να κρατήσει ξανά το σερβίς του και να φτάσει στο 4-1.

Στο 6ο game, μετά από 6 ισοπαλίες, 3 χαμένα break point και αφού επέστρεψε από το 40-0, ο νεαρός Γάλλος έκανε ακόμα ένα break, για να φτάσει στο 5-1 και λίγο μετά να κλείσει και το σετ, στο 7ο game.

Στο 2ο σετ ο Humbert δεν απειλήθηκε με break point και δημιούργησε τις μοναδικές ευκαιρίες για κάποιο break στο 9ο game, όταν ο De Minaur επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-4.

Τελικά το σετ δεν είχε κανένα break με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο tie-break, όπου ο Humbert επέστρεψε από το 1-3 και κέρδισε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους, "σφραγίζοντας" τη μεγάλη νίκη του σε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots