ATP
Τι συμβαίνει σε έναν αγώνα χωρίς hawk-eye (vid)

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Eurosport
tennisnews team Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 20:11

Μερικά απίστευτα λάθη από τον chair umpire σε ένα εφιαλτικό γι' αυτόν απόγευμα και ένα μεγάλο ξέσπασμα από τον Karen Khachanov, σε ένα πολύ επεισοδιακό ματς, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης του hawk-eye συστήματος.

Το τουρνουά της Αμβέρσας δε διαθέτει hawk-eye για τους παίκτες και ο αγώνας του Karen Khachanov με τον Daniel Evans για την προημιτελική φάση του European Open ήταν πολύ επεισοδιακός.

Στην πρώτη φάση που "άναψε τα αίματα", o Adel Nour έκανε overrule σε μια μπάλα που ήταν αρκετά μέσα, αδικώντας τον Khachanov. Του ζήτησε μάλιστα μετά από τον αγώνα να δουν μαζί τη φάση και ο διαιτητής του εγγυήθηκε πως θα το κάνει. Το replay πάντως δείχνει πως ήταν ένα από τα χειρότερα overrule στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος!

Η δεύτερη φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Ρώσος, δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, ωστόσο και πάλι φαίνεται να έχει δίκιο. Ήταν στα μέσα του 2ου σετ, ενώ είχε game point για το 6-3, 4-2. Η μπάλα φαίνεται να είναι λίγο έξω, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε και αυτή τη φορά ο Khachanov ζήτησε ένα overrule που δεν ήρθε ποτέ από τον umpire. 

Η πιο κρίσιμη φάση όλων, 3η κατά σειρά, ήταν στο 7-7 του tie-break του 2ου σετ, με τον Khachanov να έχει ξανά δίκιο. Αυτή τη φορά το χτύπημα του Evans ήταν καθαρά άουτ και προφανώς ο πόντος ήταν πάρα πολύ κρίσιμος. Ούτε αυτή τη φορά υπήρξε κάποιο overrule, με τον διαιτητή και τον σχετικό επόπτη να έχουν λανθασμένη αίσθηση ότι η μπάλα "βρήκε" την πλαϊνή γραμμή.

Σ' αυτό το σημείο ο Khachanov είχε και το χειρότερο ξέσπασμά του, καθώς στον επόμενο πόντο δεν επέστρεψε το σερβίς του Evans, έχασε το σετ, κλώτσησε το φιλέ και χτύπησε με τη ρακέτα την καρέκλα του διαιτητή, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με code violation.

Στο 3ο σετ είχαμε έναν διαφορετικό αγώνα, ο Khachanov έχασε το σερβίς του στο πρώτο game και πήρε μόλις 5 πόντους συνολικά στο σερβίς του Evans, που ολοκλήρωσε την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 7-6 (7), 6-4. Προκρίθηκε μ' αυτόν τον τρόπο ο Βρετανός στα ημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ugo Humbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots