ATP
Nadal: "Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω, θα μπορούσε να είναι του χρόνου"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Jordi Cotrina / el Periodico
tennisnews team Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 13:19

O Rafael Nadal μίλησε για το τέλος της καριέρας του, το οποίο είναι ένα θέμα που αυτή τη στιγμή ούτε τον απασχολεί, ούτε μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια, όπως εξήγησε.

"Δεν μπορώ να μαντέψω πότε θα σταματήσω. Θα μπορούσε να είναι και σε ένα χρόνο, δεν ξέρω, δεν μπορώ να μαντέψω το μέλλον και δεν έχω ιδέα τι θα μου φέρει η ζωή. Ίσως γίνει κάτι και αλλάξει το πως νιώθω και το κίνητρο που έχω αυτή τη στιγμή για να παίζω. Ελπίζω να μη γίνει πάντως. Φυσικά και σήμερα δε μου φαίνεται τόσο πιθανό το σενάριο αυτό, αλλά πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος γιατί τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα", είπε ο Nadal, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο el Periodico της Καταλονίας. 

"Δε φοβάμαι τη μέρα εκείνη και δεν τη σκέφτομαι επίσης. Στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρο πως όταν έρθει αυτή η ώρα, θα το ξέρω και πιθανότατα να μην έχω το ίδιο πάθος που με παρακινεί να σηκώνομαι κάθε πρωί και να πηγαίνω για προπόνηση. Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να μην μπορώ να παίξω σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να είναι η ώρα να σταματήσω για να κάνω άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά, ή και πιο σημαντικά από το τένις."

Ο Nadal είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς στην καριέρα του, επομένως δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ένας τραυματισμός να τον υποχρεώσει να "κρεμάσει" τη ρακέτα του.

"Η σωματική κατάσταση είναι πολύ σημαντική στο κομμάτι του να είσαι ανταγωνιστικός. Γι' αυτό και σκέφτομαι ότι αν δεν υπάρξει σοβαρός τραυματισμός, δε βλέπω λόγο να σταματήσω να αγωνίζομαι. Αν όμως νιώθες πόνο κάθε μέρα και συνεχώς υποφέρεις στις προπονήσεις, προφανώς μπαίνει στο τραπέζι το θέμα της απόσυρσης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots