ATP
Federer: "Θέλω να παίξω στην Αυστραλία - δεν είναι σίγουρο"

 
Roger Federer
Roger Federer Instagram (@rogerfederer)
tennisnews team Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 23:00

Σε συνέντευξή του σε ελβετικό περιοδικό, ο Roger Federer μίλησε για την κατάστασή του και που βρίσκεται σχετικά με την επιστροφή του στο tour, για την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον Novak Djokovic και για το τι σκέφτεται να κάνει μετά το τέλος της καριέρας του.

"Είμαι σε καλό δρόμο. Σταδιακά επιστρέφω στις προπονήσεις, χωρίς όμως να πιέζω τον εαυτό μου. Θα επιστρέψω στα τουρνουά μόνο όταν θα είμαι 100% έτοιμος σωματικά. Απ' ότι φαίνεται θα είναι στο Australian Open το 2021, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. Θα δούμε πως θα πάει η διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες", είπε ο Federer στη συνέντευξη που έδωσε στο Schweizer Illustrierte.

Σε τι στάδιο βρίσκεται τώρα: "Τώρα δεν μπορώ ακόμα να προπονηθώ στο γήπεδο για περισσότερο από 2 ώρες. Δουλεύω κυρίως στην αντοχή και στη δύναμη και η αλήθεια είναι πως έχω φτάσει σε ένα σημείο να το κάνω χωρίς να νιώθω καθόλου πόνο."

Η τελευταία φορά που μίλησε στον Djokovic: "Ήταν πριν 2,5 μήνες περίπου. Μιλήσαμε για το θέμα της επιστροφής του tour, τα μέτρα που θα έπαιρναν τα τουρνουά για τον κορωνοϊό και πως θα ήταν. Και οι δυο ήμασταν στο συμβούλιο των παικτών και συνέβαιναν πολλά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν μπορούσαν (εκείνη την περίοδο) να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους."

Για το τέλος της καριέρας του: "Όσο περνάω καλά στο tour και στα γήπεδα, θα συνεχίσω να παίζω τένις. Μετά θα επικεντρωθώ στην οικογένειά μου, στο ίδρυμά μου και στους χορηγούς μου. Με ενδιαφέρουν αρκετά οι επιχειρήσεις. Αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν θέλω να κάνω ακόμα σχέδια.

Θα ήθελα πάντως να επιστρέψω σε πολλές χώρες που έχω πάει. Θα ήθελα να πάω ξανά στην Ασία και στη Νότια Αμερική. Μου άρεσε το Μεξικό, η Χιλή και η Κολομβία και θα ήθελα να πάω ξανά. Φαντάζομαι πως θα μπορούσε να δώσω αγώνες επίδειξης και να πάω το τένις σε μέρη που δεν είναι τόσο δημοφιλές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots