ATP
Djokovic: "Θέλω το καλύτερο πλεονέκτημα για το 2021"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Jelena Medic / Twitter (@jjmedic89)
tennisnews team Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 15:21

Ο Novak Djokovic προφανώς γνωρίζει ότι του αρκούν δυο νίκες στη Βιέννη για να εξασφαλίσει το Year-end No.1, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο στόχος του είναι να ξεκινήσει το 2021 με το μέγιστο δυνατό πλεονέκτημα, ώστε να θέσει από τώρα γερές βάσεις για το μεγάλο ρεκόρ του Roger Federer.

"Θέλω να τελειώσω τη χρονιά στο Νο.1 και θέλω να έχω το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, ώστε να κάνω το ιστορικό ρεκόρ του Νο.1. Είναι ένας από τους δυο μεγαλύτερους στόχους της καριέρας μου", είπε ο Djokovic, με τον άλλον φυσικά να είναι οι περισσότεροι Grand Slam τίτλοι.

Θυμίζουμε πως αν πετύχει 2 νίκες στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα ο Djokovic, θα εξασφαλίσει το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του και την παραμονή του στο Νο.1 έως και την 1η εβδομάδα του 2021 τουλάχιστον. Ο στόχος είναι να παραμείνει στην κορυφή έως τα μέσα του Μαρτίου, ώστε να ξεπεράσει τις 310 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, το ρεκόρ δηλαδή του Roger Federer.

Ο Djokovic, ο οποίος προπονήθηκε σήμερα σε συνθήκες indoors στο Βελιγράδι και αργότερα μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε επίσης και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του, σχετικά με τους επόπτες γραμμών, που πιστεύει πως είναι αχρείαστοι πλέον σε έναν αγώνα τένις.

"Έχω δεχτεί αρκετή κριτική επειδή είπα ότι θα έπρεπε να σκεφτούμε να μην έχουμε επόπτες. Αυτή είναι μια άποψη που έχω εδώ και κάποια χρόνια τώρα, δεν έχει καμιά σχέση με την αποβολή μου από το US Open. Είχαμε ήδη αυτή την τεχνολογία στη Νέα Υόρκη και πήγε αρκετά καλά, δεν υπήρχε χώρος για ανθρώπινο λάθος.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν την τεχνολογία και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή, κατά τη γνώμη μου η τεχνολογία έχει κυριεύσει υπερβολικά την κοινωνία μας, αλλά αν μπορούμε με αυτή να κάνουμε το τένις πιο ακριβές και πιο αποτελεσματικό, γιατί όχι; Οι άνθρωποι που εργάζονται ως επόπτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έναν άλλον τρόπο από την εκάστοτε διοργάνωση. Σ' αυτή τη συγκεκριμένη μορφή, θεωρώ πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία."

Τέλος, ο Nole είπε και για τη νέα ένωση παικτών που δημιούργησε μαζί με τον Vasek Pospisil, την PTPA, από την οποία απείχαν οι Roger Federer και Rafael Nadal.

"Πριν δημιουργήσουμε την PTPA, μίλησα και με τον Roger και με τον Rafa και δεν ήθελαν να συμμετέχουν. Δεν κρίνω κανέναν, όλοι έχουν μια άποψη. Φυσικά και θα ήθελα να συμμετέχουν και να έρθουν μαζί μας, αλλά συνεχίζουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots