ATP
"Επιβίωσε" ο Auger-Aliassime, στους "8" ο Zverev (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime Tennis TV
tennisnews team Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 0:18

Ένα service game μακριά από τον πρόωρο αποκλεισμό ήταν ο Felix Auger-Aliassime, που τελικά βρήκε τρόπο να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη επί του Egor Gerasimov. Στα προημιτελικά της Κολωνίας προκρίθηκε και ο πρωταθλητής της προηγούμενης εβδομάδας, Alexander Zverev.

Ο Auger-Aliassime βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ο Gerasimov μπροστά σε μια μεγάλη νίκη, καθώς σέρβιρε για την πρόκριση στο 6-4, 6-5 του 2ου σετ. Ο 20χρονος Καναδός όμως έκανε το break και "γύρισε" το ματς, παίρνοντας τη νίκη με 4-6, 7-6 (2), 7-6 (4), έστω και αν στο τέλος κόντεψε να τη χάσει μέσα από τα χέρια του!

O Gerasimov σε όλο το 1ο σετ και σχεδόν σε όλο το 2ο σετ, έμοιαζε ανίκητος. Προερχόμενος από τα προκριματικά και έχοντας χάσει μόνο ένα game στον αγώνα του 1ου γύρου με τον Daniel Altmaier, o Λευκορώσος μπήκε με φορά στο παιχνίδι και έκανε break στο 3ο game, για να προηγηθεί με 2-1. Έχασε μόνο 5 πόντους στο σερβίς του σε όλο το σετ, δεν απειλήθηκε με break point και το κέρδισε με 6-4.

Παραλίγο να κάνει κάτι αντίστοιχο και στο 2ο σετ, στο οποίο έφτασε πρώτος σε break point και εκμεταλλεύτηκε τη 2η ευκαιρία του, για να κάνει το break και να βρεθεί μπροστά με 6-5. Σέρβιρε για το 6-4, 7-5, σε έναν αγώνα που έως τότε δεν είχε έρθει αντιμέτωπος με break point.

Τα πάντα άλλαξαν από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με τον Auger-Aliassime να γίνεται για πρώτη φορά απειλητικός από την υποδοχή και να το εκμεταλλεύεται, κάνοντας το break για την ισοφάριση. Στο tie-break ο 20χρονος ήταν άψογος και επιβλήθηκε με 7-2.

Έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ και αφού έσβησε 5 break points, 3 στο 2ο game και άλλα 2 στο 5ο game, έκανε πρώτος break στην 1η του ευκαιρία, για να προηγηθεί με 3-2. Ο Gerasimov απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Auger-Aliassime έκανε νέο break και ανέκτησε το πάνω χέρι στο 7ο game (4-3).

Όλα έδειχναν πως ο Auger-Aliassime θα τελείωνε το ματς μετά απ' αυτό το break, αλλά το παιχνίδι έκρυβε περισσότερες συγκινήσεις, με τον Καναδό να "αυτοκτονεί" στο 10ο game, όταν έκανε πολλά συνεχόμενα λάθη από το 5-4, 40-0 και έβαλε ξανά τον αντίπαλό του στο ματς.

Το 2ο break του Gerasimov έγινε και ο Auger-Aliassime αναγκάστηκε μέχρι και να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, μετά από αυτό το τριπλό match point. Κατάφερε πάντως να μη χάσει τελείως την ψυχραιμία του και να στείλει και αυτό το σετ στο tie-break, όπου για ακόμα μια φορά επικράτησε, χάνοντας 4 πόντους αυτή τη φορά.

Ο Auger-Aliassime, ο οποίος ήταν φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στην Κολωνία, πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jan-Lennard Struff και Yoshihito Nishioka.

Ο πρωταθλητής της προηγούμενης εβδομάδας, Alexander Zverev, εξασφάλισε επίσης την είσοδό του στα προημιτελικά, κερδίζοντας επίσης στα τρια σετ αλλά με λιγότερη ανησυχία τον John Millman, με 6-0, 3-6, 6-3.

Επόμενος αντίπαλος για τον Zverev, No.1 στο ταμπλό, θα είναι ο Adrian Mannarino, που κέρδισε τον Miomir Kecmanovic με 6-3, 6-3. Τέλος, στα προημιτελικά πέρασε και ο Alejandro Davidovich Fokina, που επικράτησε του Steve Johnson με 7-6 (3), 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Diego Schwartzman με τον Oscar Otte.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots