ATP
Vajda: "Συγχαρητήρια στον Rafa, αλλά ο Novak είναι Νο.1"

 
Marian Vajda & Novak Djokovic
Marian Vajda & Novak Djokovic Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 - 20:35

Ο Marian Vajda μίλησε για την απίστευτη χρονιά που πραγματοποιεί ο Novak Djokovic, αλλά και για τα σπουδαία ρεκόρ που κυνηγάει και μπορούν να τον καταστήσουν τον κορυφαίο όλων των εποχών.

"Αυτό που κάνει τον Novak να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, είναι η πνευματική του δύναμη. Πάντα δουλεύει πολύ σκληρά για να είναι ο καλύτερος που μπορεί. Αφοσιώνεται σε έναν στόχο και συνεχώς ωθεί τον εαυτό του στο να τον πετύχει όσο γίνεται γρηγορότερα. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο για να τον πετύχει και δε θα σταματήσει να προσπαθεί μέχρι να τα καταφέρει!" είπε ο Vajda στο Novosti της Σερβίας.

"Τώρα βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα και επίσης είναι πιο ώριμος και πιο δυνατός. Είναι αλήθεια πως στην ηλικία του πρέπει να δουλεύει περισσότερο με τη φυσική του κατάσταση. Δεν έχει πια το σώμα που είχε όταν ήταν νέος, αλλά τώρα είναι πολύ πιο συνεπής. Η εμπειρία τον έχει βοηθήσει να είναι στη θέση που βρίσκεται. Επίσης έχει ακόμα το ίδιο πάθος για το τένις."

Για τη "βαριά" ήττα από τον Rafael Nadal στον τελικό του Roland Garros, o Σλοβάκος προπονητής είπε: "Ήταν άτυχος. Ήταν μια κακή μέρα για τον Novak και ο Nadal τα έκανε όλα τέλεια. Πρέπει να συγχαρούμε τον Rafa για τον τίτλο, αλλά ο Novak παραμένει Νο.1 στον κόσμο. Η ομάδα μας είναι πολύ περήφανη για όλα όσα έχει κάνει το 2020. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλεύουμε μαζί του και, όπως είπα και πριν, παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του, που είναι να γίνει ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία."

Όσον αφορά τα δυο μεγάλα ρεκόρ που κυνηγάει, τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και τα περισσότερα Grand Slams, ο Vajda είπε: "Πιστεύω πως σίγουρα μπορεί να πετύχει τον στόχο του με το Νο.1. Μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο άθλημα και πιστεύω πως θα βρεθεί κοντά στο να το πετύχει. Σωματικά είναι πολύ καλά και δεδομένης και της ηλικίας του Federer, θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσει τα ρεκόρ του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots