ATP
"Έγραψε" το πρωτόκολλο και έφυγε από τη Ρωσία o Querrey!

 
Sam Querrey
Sam Querrey YouTube / ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 17:21

Αφού βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, όπως και η σύζυγός του και ο μόλις 8 μηνών γιος τους, ο Sam Querrey πήρε την οικογένειά του και έφυγε με ιδιωτικό τζετ από τη Ρωσία, ρισκάροντας να τιμωρηθεί με πολύ βαριά ποινή από την ATP, ακόμα και με αποκλεισμό 3 ετών από τα γήπεδα!

Την περασμένη Δευτέρα η ΑΤΡ και το St. Peterburg Open, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσαν ότι ένας παίκτης από το τουρνουά πήρε πίσω θετικό τεστ, επομένως απέσυρε τη συμμετοχή του και αντικαταστάθηκε. Ο παίκτης αυτός ήταν ο Sam Querrey.

Εκτός από τον Αμερικανό, που θα αντιμετώπιζε τον Denis Shapovalov στον 1ο γύρο του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, θετική στον ιό ήταν και η σύζυγός του, Abby, καθώς και ο 8 μηνών γιος τους, Ford.

Ζητήθηκε από τη διοργάνωση, η οικογένεια να παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αγίας Πετρούπολης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της New York Times, Ben Rothenberg, ο Querrey δέχτηκε ένα τηλεφώνημα που τον ενημέρωνε ότι θα δεχόντουσαν επισκέψεις από γιατρό, που αν το έκρινε απαραίτητο μπορεί να διέταζε την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Ο Querrey, ο οποίος είχε ελαφριά συμπτώματα, τρόμαξε πιθανότατα με το ενδεχόμενο να μπει ο ίδιος ή κάποιος από την οικογένειά του σε νοσοκομείο ξένης χώρας, ίσως και να αποχωριστούν εφόσον ο ίδιος έχει σκοπό να συνεχίζει το πρόγραμμά του σε άλλες πόλεις της Ευρώπης όταν αναρρώσει.

Έτσι, ο Αμερικανός κάλεσε έναν από τους χορηγούς του, που έχει εταιρεία ιδιωτικών τζετ, για να πάρει μια ιδιωτική πτήση και να φύγει για άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να αποκαλύψει σε ποια. Έκλεισε δωμάτιο σε Airbnb και θα μείνει εκεί μέχρι να ξεπεράσει τον ιό, ώστε να αγωνιστεί στα επόμενα τουρνουά της ευρωπαϊκής indoor season, αν προλάβει στην Αμβέρσα (19-25 Οκτωβρίου), στη Βιέννη (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου) και στο Παρίσι (2-8 Νοεμβρίου).

Προφανώς όμως ο Querrey "έσπασε" κάποια πολύ σοβαρά πρωτόκολλα και ενδέχεται να μην μπορέσει να αγωνιστεί σε κάποια, ή και σε κανένα απ' αυτά τα τουρνουά στα οποία έχει δηλώσει συμμετοχή. Η ΑΤΡ εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση για την περίπτωση του Αμερικανού.

"Η ATP έχει γνώση του περιστατικού σχετικά με τον παίκτη που έκανε πολύ σοβαρές παραβιάσεις στο πρωτόκολλο του Covid-19 αυτή την εβδομάδα στο St. Petersburg Open. Είναι σημαντικό να τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας που έχουν δημιουργηθεί από την εκάστοτε περιοχή και τις τοπικές αρχές. Θυμίζουμε στους παίκτες πως η παραβίαση των πρωτοκόλλων μπορούν να επηρεάσουν συνολικά το tour. Σε συμφωνία με τον κώδικα δεοντολογίας της ΑΤΡ, θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας το περιστατικό και είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα."

Με την ATP να δείχνει προθυμία να τιμωρήσει παραδειγματικά τον Querrey ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον, δεν αποκλείεται να δούμε πολύ βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον Αμερικανό, καθώς και η αποβολή από το tour. Σύμφωνα με το rulebook της ΑΤΡ, οι παίκτες που δεν τηρούν τα πρωτόκολλα του Covid-19 μπορούν να τιμωρηθούν ακόμα και με 100.000 δολάρια πρόστιμο και 3 χρόνια αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots