ATP
Απόστολος Τσιτσιπάς: "Αυτή τη διαφωνία είχα με τον Στέφανο" (vid)

 
Απόστολος Τσιτσιπάς
Απόστολος Τσιτσιπάς Cosmote TV
tennisnews team Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 - 14:58

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε στην τηλεόραση της Cosmote TV αποκαλύπτοντας τι διαφωνία είχε με τον Στέφανο σχετικά με το US Open και την απουσία του από τη Ρώμη, μιλώντας ακόμα για τον τραυματισμό του Στέφανου, για το μέλλον και αν τον βλέπει στο Νο.1 του κόσμου, αλλά και για τον θρίαμβο του Rafael Nadal στο Roland Garros.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Τυνησία μαζί με τον γιο του, Πέτρο, που αγωνίζεται στα Futures του Monastir τις τελευταίες εβδομάδες, και παραχώρησε από εκεί μια συνέντευξη στην Cosmote TV και στην εκπομπή Top Spin. 

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το US Open και την απουσία του από το τουρνουά της Ρώμης: "Δεν έγινε κάτι στην Αμερική, απλά πίστευε ότι δε χρειάζεται να εφαρμόζει πάντα τον σχεδιασμό που κάνουμε σαν ομάδα σε κάθε αγώνα. Πιστεύει ότι πολλές φορές το ταλέντο του είναι αρκετό για να κερδίσει έναν αγώνα, δε χρειάζεται να είναι πάντα πειθαρχημένος. Εκεί νομίζω υπάρχει κάποιο πρόβλημα κι αυτό δεν είναι μόνο στον Στέφανο, είναι και σε πολλούς νέους τενίστες που είναι πολύ ταλαντούχοι και πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν μόνο με το ταλέντο τους.

Όταν ο αθλητής μπαίνει σε έναν αγώνα δεν έχει μόνο ένα πλάνο, έχει και 2η και 3η και 4η τακτική, ανάλογα με τις αλλαγές που γίνονται μέσα στον αγώνα. Οπότε ξέρει πάρα πολύ καλά ότι αν πειθαρχήσει σ' αυτό, γνωρίζοντας και τα όρια του αντιπάλου του, είναι προετοιμασμένος ανάλογα. Αν δεν πειθαρχήσει σ' αυτό είναι πολύ δύσκολο μόνο με το ταλέντο του να μπορέσει να βγάλει πολλούς αγώνες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετό αλλά μην ξεχνάμε ότι σε ένα μεγάλο τουρνουά, που έχει 7 αγώνες με 5 σετ, θα πρέπει να εξοικονομήσει αρκετή ενέργεια μέχρι το τέλος του τουρνουά, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ας πούμε στο ματς με τον (Borna) Coric ήξερε ότι έκανε ένα ψυχοφθόρο ματς, ένα ματς που τον κούρασε πάρα πολύ σωματικά και κάποια στιγμή κατάλαβε ότι μετά απ' αυτό το ματς, θα δυσκολευτεί πολύ στο επόμενο ματς. Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα τα οποία συνδέονται και πρέπει να κάνεις καλή εκτίμηση πριν πάρεις κάποιες αποφάσεις μέσα στον αγώνα."

Για την κατάσταση του Στέφανου, που υπέστη θλάση στο αριστερό του πόδι: "Έχει μια θλάση στον λαγονοψοΐτη και σε εξέταση που κάναμε μετά το Roland Garros, την επόμενη μέρα, στο χώρο του τουρνουά και με τους γιατρούς του τουρνουά, έδειξε ότι είναι 2 εκατοστά θλάση. Είναι αρκετά μεγάλη. Ξεκίνησε ήδη θεραπεία, έχει κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για να μπορέσει να κάνει τη σωστή θεραπεία. Νομίζω ότι σε 2 εβδομάδες περίπου θα είναι έτοιμος για να ξεκινήσει προπονήσεις."

Για το παρόν και το μέλλον του Στέφανου: "Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, θέλω να είμαι άνθρωπος 'του παρόν', θέλω να είμαι άνθρωπος της πραγματικότητας. Θέλω να ζει και να χαίρεται τη στιγμή και να δίνει το 100% της ενέργειάς του όταν παίζει μες στο γήπεδο, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Πιο καλά μπορώ να πω να δίνει το 100% της ενέργειάς του και της δύναμής του και της θετικότητάς του στον κάθε πόντο που παίζει. Αν το κάνει αυτό, αν μπορέσει να βρει αυτού του είδους τη νοοτροπία, πιστεύω ότι τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη." 

Για τον 13ο τίτλο του Rafael Nadal στο Roland Garros: "Παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος του τελικού. Πιστεύω πως τακτικά ο Nadal έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που τον έχω δει μέχρι σήμερα. Ήταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος γι' αυτόν τον αγώνα, μάλιστα την ημέρα που ο Στέφανος αγωνιζόταν εναντίον του Novak το προπονητικό του τιμ ήταν στο δικό μας box, από πίσω μας, και παρακολουθούσαν τον αγώνα. Ήταν πάρα πολύ προετοιμασμένος και εκτέλεσε απίστευτα πειθαρχημένα όλη αυτή την τακτική. Ήταν από τα καλύτερα ματς που έχω δει από τον Rafael Nadal."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots