ATP
Στην 5η θέση του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Cedric Lecocq / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 10:36

Μετά και την καταπληκτική του πορεία στο Roland Garros και την ιστορική του παρουσία στα ημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του. 

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός Grand Slam o Στέφανος, ο οποίος όχι μόνο κέρδισε 15 διαδοχικά σετ για να φτάσει ως την τελική 4άδα του Roland Garros, αλλά κατάφερε να κάνει και μια απίστευτη επιστροφή από το match point στο 3-6, 2-6, 4-5, στέλνοντας τον αγώνα του με τον Novak Djokovic σε 5ο σετ.

Μπορεί το τέλος να είχε γλυκόπικρη γεύση και ήττα από τον Nole, αλλά η πορεία του είχε αντίκτυπο και στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβάζοντάς τον σήμερα στο Νο.5 της ΑΤΡ.

Είναι η ψηλότερη θέση που είχε ποτέ, ισοφαρίζοντας το career high που είχε κάνει στις 5 Αυγούστου του 2019. Τότε, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών είχε παραμείνει σ' αυτή τη θέση μόλις για μια εβδομάδα και έκτοτε έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της "θητείας" του στο Top 10 στο Νο.6.

Ακόμα 13 Έλληνες παίκτες βρίσκονται στην κατάταξη της ΑΤΡ. Ο Μιχάλης Περβολαράκης, που έχει επιστρέψει στη δράση τις τελευταίες δυο εβδομάδες με τα Futures της Πορτογαλίας, βρίσκεται στο Νο.441 του κόσμου, 3 θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη φορά που άλλαξε η κατάταξη.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης είναι στο Νο.715 και ο Πέτρος Τσιτσιπάς που κάνει καλούς αγώνες στο Monastir της Τυνησίας τις τελευταίες εβδομάδες, έχει κερδίσει 51 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1083. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας είναι στο Νο.1132 με 7 βαθμούς, ο Αριστοτέλης Θάνος στο Νο.1261 με 4 βαθμούς και ο Δημήτρης Αζωίδης έχει 2 βαθμούς ΑΤΡ και είναι στο Νο.1472. Από έναν βαθμό ΑΤΡ έχουν οι Θανάσης Μανέκας, Γιάννης Ξυλάς, Χρήστος Κεϊσίδης, Γιάννης Στεργίου, Λευτέρης Θεοδώρου, Σταμάτης Καπίρης και Γιάννης Σταμούλος.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots