ATP
Djokovic: "Δεν είναι αργά για το ρεκόρ"

 
Djokovic: "Δεν είναι αργά για το ρεκόρ"
Djokovic: "Δεν είναι αργά για το ρεκόρ" © Pauline Ballet / FFT
tennisnews team Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 - 22:48

Αν πίστευε ότι μετά το σημερινό δεν θα είχε άλλες ευκαιρίες για να ξεπεράσει τους Federer και Nadal σε Grand Slam τίτλους, πολύ απλά θα "κρεμούσε" και τη ρακέτα του, όπως είπε κατηγορηματικά ο Novak Djokovic.

Ο Djokovic είχε μια χαμένη ευκαιρία σήμερα στο Roland Garros, να μειώσει τη διαφορά του για το ρεκόρ των Grand Slams στους δυο τίτλους από τον Roger Federer και στον έναν από τον Rafael Nadal. Αντί γι' αυτό όμως, θα χρειαστεί να κερδίσει ακόμα τρια Slams μόνο για να ισοφαρίσει το ρεκόρ και μέχρι τότε να μην κερδίσει ξανά major κανείς από τους δυο μεγάλους αντιπάλους του.

Όπως δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά από τον τελικό του Roland Garros, συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και αν δεν το πίστευε δε θα είχε λόγο να συνεχίσει να παίζει.

Όπως είπε εστιάζει στον πιο κοντινό στόχο του να περάσει σε εβδομάδες στο Νο.1 τον Federer, κάτι που θα συμβεί τον Μάρτιο του 2021 αν διατηρηθεί έως τότε στην κορυφή, και αργότερα θα είναι πλήρως αφοσιωμένος στον άλλον μεγάλο στόχο του, που είναι τα Slams.

"Αν πίστευα ότι ήταν αργά, θα τελείωνα και την καριέρα μου σήμερα. Δεν πιστεύω ότι είναι αργά. Θα συνεχίσω όσο ακόμα νιώθω δυνατά τα πόδια μου να παίζω αυτό το άθλημα που το αγαπώ, με την ίδια επιθυμία. Μια ήττα, ειδικά σε έναν τελικό Grand Slam, δεν μπορεί να με απογοητεύσει. Εμένα, τον Nadal και ακόμα περισσότερο τον Federer, μας έχουν ξεγράψει τόσες πολλές φορές και μας έχουν στείλει προς την απόσυρση, αλλά συνεχίζουμε να επιστρέφουμε δυνατότεροι και να αποδεικνύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, παρά τις πιέσεις που δεχόμαστε. Η επιθυμία μου είναι ακόμα τεράστια, αγαπώ το παιχνίδι. Οι στόχοι μου μένουν ίδιοι, το ιστορικό Νο.1 και τα Grand Slam. Αν πετύχω το πρώτο, που ελπίζω να το κάνω την επόμενη χρονιά, η συγκέντρωσή μου θα εστιαστεί στα Grand Slam, σε όρους προσέγγισης, ενέργειας και προγραμματισμού."

Φωτογραφία: Pauline Ballet / FFT

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots