ATP
Θα παίξει στη Βιέννη ο Djokovic!

 
Θα παίξει στη Βιέννη ο Djokovic!
Θα παίξει στη Βιέννη ο Djokovic! Roland Garros / FFT
tennisnews team Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 - 20:37

O Novak Djokovic ανακοίνωσε μετά το Roland Garros ότι θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βιέννης σε μερικές ημέρες, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Djokovic για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, μετά την ήττα του από τον Rafael Nadal στον τελικό του Roland Garros, είπε στη συνέντευξη Τύπου πως θα αγωνιστεί στο 500άρι της Βιέννης, που θα γίνει σε 2 εβδομάδες (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου).

Θα είναι η 1η φορά που θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο τουρνουά ο Nole, από το μακρινό 2007, όταν είχε κερδίσει και τον τίτλο.

Μετά το Roland Garros, το τελευταίο Grand Slam που έγινε για φέτος, όλοι οι παίκτες θα εστιάσουν στα indoor τουρνουά, που θα κλείσουν και τη χρονιά. Ο Djokovic "γεμίζει" μ' αυτή την κίνηση το πρόγραμμά του στην indoor season, καθώς θα παίξει στη Βιέννη (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου), στο Masters του Παρισιού (2-8 Νοεμβρίου) και βεβαίως στο ATP Finals (15-22 Νοεμβρίου), που είναι και ο μεγάλος του στόχος για το υπόλοιπο του 2020. 

Πάντως αν τα πάει καλά στη Βιέννη, δεν αποκλείεται να μην αγωνιστεί στο Παρίσι, για να "φυλάξει" δυνάμεις για το Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί πως με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην κατάταξη, το τουρνουά της Βιέννης έχει μεγαλύτερη αξία για τον Djokovic, που μπορεί να διεκδικήσει εκεί έως και 500 βαθμούς, ενώ στο Παρίσι δεν υπάρχουν διεκδικήσιμοι, ούτε χαμένοι βαθμοί σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί.

Επομένως, η Βιέννη τον βοηθάει και στον στόχο του Year-end No.1, στον οποίο βρίσκεται ούτως ή άλλως πάρα πολυ κοντά, αφού από αύριο θα έχει 11.740 βαθμούς, 1.890 περισσότερους από τον Rafael Nadal και 2.615 περισσότερους από τον Dominic Thiem.

Φωτογραφία: Roland Garros / FFT

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots