ATP
Έφυγε για τελικό ο Στεφ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:53

H πρώτη απώλεια σετ που είχε γι' αυτή την εβδομάδα και ο σκληροτράχηλος Cristian Garin, δεν εμπόδισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά από το να προκριθεί στον τελικό του Αμβούργου, όπου θα διεκδικήσει αύριο τον 6ο τίτλο της καριέρας του.

Στον πιο δύσκολο αγώνα που έπρεπε να παίξει μέχρι στιγμής στο Αμβούργο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ανταπεξέλθει και να περάσει με επιτυχία το τεστ του Cristian Garin, κερδίζοντας τον Χιλιανό με 7-5, 3-6, 6-4.

Δυο ώρες κι ένα τέταρτο χρειάστηκε να μείνει στο court o κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος έχασε για 1η φορά σετ σ' αυτή την εβδομάδα, ανταποκρίθηκε όμως με ένα άψογο 3ο σετ, όπου κατάφερε και να πάρει την πρόκριση στον αυριανό τελικό του Hamburg Open.

36 winners και 28 αβίαστα λάθη ήταν ο εξαιρετικός -και σήμερα- απολογισμός του Στέφανου στο παιχνίδι, με τον αντίπαλό του να έχει 30 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Αν και προηγήθηκε με 5-2 και είχε την ευκαιρία να κλείσει στο σερβίς του το 1ο σετ στο 9ο game, o Στέφανος χρειάστηκε ένα νέο break, το οποίο ήρθε στο 12ο game, για να τα καταφέρει, χάρη σε ένα εκπληκτικό passing shot με το backhand.

Ο Garin ανέβασε το επίπεδό του στο 2ο σετ, έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-1, ενώ είχε break point για να κάνει και double break στο 5ο game. Ο Στέφανος διατηρήθηκε σε απόσταση ενός break, δεν επέστρεψε όμως ποτέ σ' αυτό το σετ και τελικά υπέστη και το 2ο break στο 9ο game, στο οποίο ο Garin κατάφερε να το κλείσει.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ο πρωταθλητής μας επέστρεψε δυναμικά και έκανε το break που έκρινε το παιχνίδι στο 5ο game, για να προηγηθεί με 3-2. Έκανε μόλις 5 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το 3ο σετ ο Τσιτσιπάς και χωρίς να κινδυνέψει από τη γραμμή του σερβίς καθόλη τη διάρκειά του, έφτασε στο 6-4 και στη μεγάλη πρόκριση.

Για 3η φορά προκρίθηκε σε τελικό γι' αυτή τη σεζόν ο Στέφανος, ο οποίος ήταν πρωταθλητής στο Open 13 της Μασσαλίας και φιναλίστ στο Ντουμπάι (έχασε από Novak Djokovic), τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θα διεκδικήσει συνεπώς το 2ο φετινό του τίτλο και 6ο συνολικά στην καριέρα του (5-6 σε τελικούς), καθώς και τον 1ο τίτλο του σε διοργάνωση της σειράς ATP 500. Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev (13:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), από τον οποίο είχε ηττηθεί στην τελευταία τους επίσημη αναμέτρηση, στο περσινό US Open. Ο Rublev κέρδισε στον 1ο ημιτελικό του Αμβούργου τον Casper Ruud με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots