ATP
Μπήκε 4άδα ο απολαυστικός Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε για μια ακόμα φορά μαγικό τένις και κέρδισε τον πολύ ποιοτικό Dusan Lajovic με 2-0 σετ, για να μπει χωρίς να έχει χαμένο σετ στους ημιτελικούς του Αμβούργου. 

Ο Τσιτσιπάς είχε μερικά μαγικά διαστήματα και σε γενικές γραμμές μια πολύ καλή μέρα στο Αμβούργο, για να ξεπεράσει χωρίς να χάσει σετ και το εμπόδιο του πολύ δυνατού Lajovic, με 7-6 (5), 6-2. 

Στο 1ο σετ, αλλά και στα πρώτα λεπτά του 2ου, ο Lajovic έπαιξε επίσης καταπληκτικό τένις και δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Στέφανο να φτάσει σ' αυτό το αποτέλεσμα. Σχεδόν μια ώρα χρειάστηκε για να κερδίσει το 1ο σετ, στο οποίο ήρθε αντιμέτωπος με break point 3 φορές, μια στο 5ο game (2-2, 40-Α) και δυο συνεχόμενες στο 7ο game (3-3, 15-40). 

Κατάφερε να σβήσει και τα 3 break points, όπως και ο Lajovic ανταποκρίθηκε θετικά στην ευκαιρία του Στέφανου για break στο 6ο game (2-3, 30-40). Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου επίσης παίχτηκε πολύ καλό τένις, με τον Στέφανο να ανεβάζει το επίπεδό του στους τελευταίους πόντους και να επιστρέφει από το 3-5, για να το κερδίσει με 7-5.

Το 2ο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς έγιναν απανωτά 3 break, τα πρώτα του αγώνα. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 1-0, ο Lajovic ισοφάρισε στη συνέχεια και ο πρωταθλητής μας ανέκτησε το πάνω χέρι πριν το πρώτο διάλειμμα του σετ.

Χρειάστηκε να σβήσει διαδοχικά break points o Στέφανος για να κρατήσει το σερβίς του για πρώτη φορά στο σετ και να προηγηθεί με 3-1. Αυτό το game "απελευθέρωσε" τον Τσιτσιπά και άλλαξε τελείως τα δεδομένα, καθώς το παιχνίδι σταμάτησε πια να είναι τόσο αμφίρροπο.

Ο Έλληνας παίκτης κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά, διεύρυνε το προβάδισμά του στο 5-1 και είχε 2 match points για να τελειώσει το παιχνίδι με νέο break για το 6-1, αλλά το έκανε τελικά στο δικό του σερβίς, στο 8ο game, με τη συμπλήρωση μιας ώρας και 36 λεπτών παιχνιδιού. 

Μετά από τις συνεχόμενες ήττες στον 3ο γύρο του US Open από τον Borna Coric και στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia από τον Jannik Sinner, o Τσιτσιπάς επέστρεψε στις επιτυχίες αυτή την εβδομάδα, που πραγματοποιεί ταυτόχρονα και την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στο Αμβούργο.

Έχει πλέον 3 νίκες στη σειρά στη γερμανική πόλη και στο 500άρι τουρνουά, απέναντι στους Daniel Evans, Pablo Cuevas και Lajovic, χωρίς να έχει χαμένο σετ. Για 4η φορά θα αγωνιστεί σε ημιτελικό φέτος, μετά από τη Μασσαλία (πρωταθλητής), το Ντουμπάι (φιναλίστ) και το Σινσινάτι (ημιφιναλίστ).

Θα μάθει τον αυριανό του αντίπαλο όταν ολοκληρωθεί ο τελευταίος αγώνας της ημέρας, ανάμεσα στον Cristian Garin και στον Alexander Bublik.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots