ATP
Στο Λονδίνο το Laver Cup το 2022! (vid)

 
Στο Λονδίνο το Laver Cup το 2022! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:46

Το Laver Cup του 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και στην περίφημη O2 Arena, που με μεγάλη επιτυχία φιλοξενεί το ATP Finals τα τελευταία 11 χρόνια.

Το Laver Cup φέτος δε διεξήχθη εξαιτίας του κορωνοϊού και το τουρνουά του 2020 μεταφέρθηκε στο 2021, επομένως θα γίνει στη Βοστώνη. Το 2022, όταν και θα επιστρέψει στην Ευρώπη, θα φιλοξενηθεί στην O2 Arena του Λονδίνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το Λονδίνο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, ενώ είναι και μια από τις σημαντικότερες πόλεις για το άθλημα παγκοσμίως, αφού εκεί φιλοξενείται η πιο παλιά διοργάνωση της ιστορίας, το Wimbledon. Στην O2 Arena, όπου θα γίνει το Laver Cup, φιλοξενείται από το 2009 το ATP Finals, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος θα είναι η 12η διαδοχική χρονιά που θα γίνει εκεί και η τελευταία, καθώς από το 2021 το ATP Finals θα μεταφερθεί στο Τορίνο.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα πάμε το Laver Cup στο Λονδίνο, μια πόλη με πλούσια τενιστική κληρονομιά", είπε ο πρόεδρος του ATP Cup και διευθυντής της TEAM8, Tony Godsick.

"Οι Βρετανοί fans αγαπούν το τένις και το Laver Cup είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί στο παρελθόν. Μέσα από ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο, θα δείξουμε στο κοινό τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να συνεργάζονται και να έχουν μαζί τους και κάποιους θρύλους του αθλήματος, σε ένα μοναδικό θέαμα που απολαμβάνουν οι fans σε όλη την υφήλιο."

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και συνδιοργανωτής του Laver Cup, Roger Federer, είπε: "Το Λονδίνο πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα είναι υπέροχο να πάμε το Laver Cup σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις του κόσμου. Ξέρω πως οι Βρετανοί θα λατρέψουν τον τρόπο με τον οποίο φέρνει τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο το Laver Cup και θα δείξουν σεβασμό και αναγνώριση στους θρύλους του αθλήματός μας."

Η O2 Arena είναι ένας κλειστός πολυχώρος που διαμορφώνεται για να φιλοξενεί αθλητικά events, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 20.000 θεατές.

Το Laver Cup, που φυσικά πήρε το όνομά του από τον Rod Laver, ξεκίνησε να διεξάγεται το 2017. Πρώτα έγινε στην Πράγα, μετά πήγε στο Σικάγο και το 2019 έγινε στη Γενεύη, μέχρι στιγμής δηλαδή γίνεται μια χρονιά στην Ευρώπη και μια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Laver Cup του 2022 θα γίνει το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots