ATP
Paire: Είχε θετικό τεστ, αλλά αγωνίστηκε στο Αμβούργο

 
Benoit Paire
Benoit Paire
tennisnews team Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:30

Το πρώτο τεστ για κορωνοϊό που έκανε ο Benoit Paire στο Αμβούργο βγήκε θετικό, παρόλα αυτά όμως οι διοργανωτές του επέτρεψαν να κάνει και δεύτερο και τελικά να αγωνιστεί, τηρώντας διαφορετική πολιτική από το Roland Garros.

Με την υπόθεση του Damir Dzumhur στο Roland Garros να είναι ακόμα φρέσκια, το τουρνουά του Αμβούργου επέλεξε έναν άλλο δρόμο και δείχνει ένα διαφορετικό -πιο ελαστικό- πρωτόκολλο για τα τεστ.

Συγκεκριμένα, ο Benoit Paire, ο οποίος διαγνώστηκε αρχικά με κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, χρειάστηκε να κάνει δεύτερο τεστ για να βγει αρνητικό το αποτέλεσμα στο Αμβούργο.

"Οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί εδώ στη Γερμανία και ευχαριστώ τον γιατρό του τουρνουά που μου επέτρεψε να αγωνιστώ", είπε ο Paire, ο οποίος έπαιξε χθες με τον Casper Ruud, εγκατέλειψε ωστόσο στο ξεκίνημα του 2ου σετ όντας πίσω με 6-4, 2-0, εξαιτίας κόπωσης. Όπως εξήγησε, δεν πρόλαβε να κάνει αρκετές προπονήσεις και ήταν ανέτοιμος. 

"Όταν έφτασα εδώ, το τεστ βγήκε πάλι θετικό. Τότε μου εξήγησαν οι γιατροί της διοργάνωσης ότι αν έχεις περάσει ήδη τον ιό και έχεις συμπληρώσει την περίοδο της καραντίνας, μπορείς να αγωνιστείς γιατί ακόμα και αν ξαναπροσβληθείς από τον ιό, δε θα το μεταφέρεις σε άλλους. Ήμουν αρνητικός πριν φύγω από τη Νέα Υόρκη, έκανα αρνητικό τεστ στη Γαλλία και μετά στη Ρώμη, αλλά μετά βγήκε πάλι θετικό στο Αμβούργο", είπε ο Γάλλος, επιβεβαιώνοντας και την πληροφορία ότι όσοι έχουν περάσει τον ιό στο παρελθόν, μπορεί να ξαναβγούν θετικοί στο PCR τεστ, ανάλογα με το εργαστήριο που θα εξεταστούν.

"Δεν είναι ασυνήθιστο τρεις εβδομάδες μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα, να μπορούν ακόμα να ανιχνευθούν ουσίες του ιού στο σώμα σου. Ο Paire δεν έχει κανένα σύμπτωμα και δεν μπορεί να μεταδόσει τον ιό αυτή τη στιγμή. Οπότε πάρθηκε η απόφαση να του επιτραπεί να αγωνιστεί", εξήγησε ο επικεφαλής γιατρός του τουρνουά, Dr. Volker Carrero.

Πάντως η υπόθεση δε διαφέρει τόσο από αυτή του Damir Dzumhur και του προπονητή του, Petar Popovic. Θυμίζουμε πως ο Popovic έλαβε θετικό τεστ από το Roland Garros, αλλά ήταν επειδή είχε περάσει τον ιό τον Ιούλιο. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές του γαλλικού Grand Slam δεν επέτρεψαν στον Σέρβο προπονητή να κάνει ξανά το τεστ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά ο Dzumhur, ο οποίος είχε αρνητικό τεστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots