ATP
Djokovic: Θα φτάσει τις 294 εβδομάδες στο Νο.1

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:59

Ο Novak Djokovic εξασφάλισε την παρουσία του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μαθηματικά ως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμα ένα Year-end No.1. Δείτε τι σημαίνει η νίκη του στη Ρώμη όσον αφορά την κατάταξη και το μεγάλο ρεκόρ του Roger Federer που κυνηγάει.

Εκτός από τον ιστορικό 36ο τίτλο Masters 1000, που τον έφερε στην 1η θέση της σχετικής λίστας, ο Djokovic κέρδισε και 400 πολύτιμους βαθμούς με τη χθεσινή του νίκη του στη Ρώμη. Πλέον, η συγκομιδή του Nole είναι 11.260 βαθμοί.

Έχει 1.410 περισσότερους βαθμούς από τον Rafael Nadal - που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον ξεπεράσει μέσα στο 2020 γιατί δεν μπορεί να κερδίσει επιπλέον βαθμούς στο Roland Garros - καθώς και 2.135 βαθμούς περισσότερους από τον Dominic Thiem, που έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι του Νο.1 μετά την κατάκτηση του US Open.

Ο Djokovic είναι ήδη πάρα πολύ κοντά στο Year-end No.1, που αν επιβεβαιωθεί θα είναι το 6ο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, του Pete Sampras. Από 5 έχουν οι Federer και Nadal.

Μαθηματικά επιβεβαιωμένο είναι πως δεν θα χάσει το Νο.1 έως και τις 15 Νοεμβρίου, τη μέρα που ξεκινάει το ATP Finals, ακόμα και αν δεν κερδίσει κανέναν βαθμό έως τότε και οι Thiem και Nadal κερδίσουν το μέγιστο δυνατό που μπορούν.

Αυτό σημαίνει, πως ο Djokovic εξασφάλισε με τη χθεσινή του νίκη τις 294 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας κι άλλο το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Federer. Σήμερα, ξεπέρασε τον Sampras, ξεκινώντας να διανύει τη 287η εβδομάδα του στο Νο.1.

Αν κάνει για 6η φορά το Year-end No.1, ο Djokovic θα εξασφαλίσει το Νο.1 για 301 εβδομάδες, ενώ αν μείνει συνεχόμενα στο Νο.1 έως και τον Μάρτιο, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Federer την 1η Μαρτίου και θα το ξεπεράσει την 8η Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots