ATP
Nadal: "O Diego είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:32

Ο Rafael Nadal ήταν απογοητευμένος με τον εαυτό του, αλλά δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον Diego Schwartzman, μετά τον αποκλεισμό του από τη Ρώμη. Η επόμενη μέρα και τα νέα πλάνα του Ισπανού ενόψει του Roland Garros.

"Σίγουρα δεν ήταν η βραδιά μου. Από τη δική μου οπτική γωνία, ο Diego έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και εγώ όχι. Όταν συμβαίνει αυτό, χάνεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Μετά από τόσο καιρό χωρίς αγώνες, έκανα 2 καλά παιχνίδια και σήμερα ένα κακό παιχνίδι απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Θέλω να συγχαρώ τον Diego, θα συνεχίσω να δουλεύω", είπε ο Nadal, ο οποίος ηττήθηκε για 1η φορά από τον Schwartzman στη 10η τους συνάντηση.

Όσο για την επόμενη μέρα και την προετοιμασία για το Roland Garros, o Rafa είπε: "Είναι μια απρόβλεπτη και ξεχωριστή χρονιά. Το πιο πιθανό τώρα είναι να γυρίσω στο σπίτι. Εδώ έκανα τη δουλειά μου, έκανα κάποια πράγματα καλά και κάποια λάθη. Τουλάχιστον κατάφερα να παίξω 3 δυνατούς αγώνες και πάλεψα σκληρά μέχρι να ηττηθώ. Όταν όμως χάνεις τόσες φορές το σερβίς σου δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη, είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται διόρθωση. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να προπονούμαι με τη σωστή συμπεριφορά, για να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου στο Roland Garros.

Μπορούμε να ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν έπαιξα αρκετά καλά. Μπορώ να αναρωτηθώ γιατί συνέβη αυτό, τι μπορώ να διορθώσω, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να το κάνω αυτό. Τώρα πρέπει να αποδεχτώ ότι δεν έπαιξα καλά. Είχε πολλή υγρασία απόψε, ήταν πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις προηγούμενες μέρες και ήταν δύσκολο για μένα να τον βγάλω εκτός στα ράλι. Ο Diego έκανε καλή δουλειά. Επίσης στο ξεκίνημα ήμουν μπροστά με 1-2, 0-30, αλλά έκανα 8 κακούς πόντους στη σειρά.

Όταν έχεις ευκαιρία για break και ξαφνικά ρίχνεις την απόδοσή σου, τα πάντα αλλάζουν. Προσπάθησα τα πάντα στο 2ο σετ, αλλά αν χάνεις 3 φορές στη σειρά σου το σερβίς σου χρειάζεται ένα θαύμα για να κερδίσεις. Απλά δεν ήταν εφικτό σήμερα."

Για τον Schwartzman: "Τον πρόσεξα πολύ καλά. Έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους παίκτες, είναι λογικό να χάνεις αν δεν είσαι σε καλή μέρα. Κι αυτό συνέβη σήμερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots