ATP
Πρώτος ημιφιναλίστ ο Ruud! (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud
tennisnews team Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:28

O Casper Ruud κέρδισε τον Matteo Berrettini μετά από 3 ώρες μάχης στο Pietrangeli και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Internazionali BNL d' Italia, που θα είναι και ο σημαντικότερος ημιτελικός της καριέρας του.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση και ακόμα μια πολύ καλή νίκη από τον Casper Ruud, που επέστρεψε από σετ πίσω και υπερκέρασε το εμπόδιο του Matteo Berrettini με 4-6, 6-3, 7-6 (5), για να γίνει ο πρώτος Νορβηγός τενίστας που προκρίνεται σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

Ο 21χρονος Νορβηγός είχε απολογισμό 28 winners και 23 αβίαστα λάθη, υποχρεώνοντας τον Berrettini να γίνει πολύ επιθετικός και πολλές φορές να αναγκαστεί να ψάξει τον winner με μεγάλο ρίσκο. Ο 24χρονος, που ήταν ο τελευταίος Ιταλός που συνέχιζε στο ταμπλό, είχε 49 winners, αλλά και 51 αβίαστα λάθη.

O Berrettini άνοιξε με break το ματς και προηγήθηκε με 2-0, έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του σετ. Κινδύνεψε μόνο σε 2 περιπτώσεις, στο 6ο και στο 10ο game, αλλά έσβησε από ένα break point και διατήρησε το πάνω χέρι.

Αντίστροφα όμως, ο Ruud άνοιξε το 2ο σετ με ένα break και προηγήθηκε με 3-0. Ο Νορβηγός δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το σετ και είχε set point για να το πάρει με 6-2 στο 8ο game και ένα νέο break, τελικά όμως το έκανε στο δικό του σερβίς, χωρίς πρόβλημα, με ένα love service game.

Άνοιξε με break και το τελευταίο σετ ο Ruud, που προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, εκμεταλλευόμενος το momentum. O Berrettini κατάφερε να ισοφαρίσει στο 6ο game (3-3) και από εκείνο το σημείο έως το τέλος του ματς, οι δυο παίκτες εύκολα ή δύσκολα κρατούσαν τα σερβίς τους. Το tie-break έβγαλε το νικητή, εκεί όπου ο Ruud επέστρεψε από το 3-5 και με 4 διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το τελικό 7-5.

Αυτός ο πρώτος προημιτελικός σε Grand Slam ή Masters 1000 διοργάνωση για τον Ruud, που κατάφερε να τον κερδίσει και να μπει στον πρώτο του ημιτελικό. Εξασφάλισε ταυτόχρονα και την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα κερδίσει τουλάχιστον 4 θέσεις μετά το τέλος του τουρνουά.

Aύριο ο Ruud θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Novak Djokovic, που αγωνίζεται αυτή την ώρα στο Centrale ενάντια στον Dominik Koepfer. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots