ATP
Σαρωτικός Rafa στους "8" της Ρώμης (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:47

O Rafael Nadal απώλεσε μόλις 4 games από έναν πολύ ποιοτικό και μαχητικό Dusan Lajovic, για να προκριθεί με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, φτάνοντας τις 12 διαδοχικές νίκες στη Ρώμη.

Ο Nadal επιβλήθηκε με 6-1, 6-3 του Lajovic στον τελευταίο αγώνα για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, συνεχίζοντας έτσι τη σαρωτική πορεία του προς τον 10ο τίτλο του στη Ρώμη.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον Lajovic, που ακόμα και στο 1ο σετ ήταν πολύ κοντά στο επίπεδο του Nadal, αλλά δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του που θα του επέτρεπε να κλείσει περισσότερα games.

O Ισπανός αντίθετα παρέμεινε συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας ενδεχομένως μια μικρή χαλάρωση μόνο στα μέσα του 2ου σετ, όταν ήταν ήδη μπροστά με 6-1, 4-0 και ο Lajovic κατάφερε να επιστρέψει στο σετ μειώνοντας σε 4-3.

Αυτό δεν προβλημάτισε τον "Matador", που είχε ακόμα προβάδισμα με break και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-3, ενώ λίγο μετά έκανε ακόμα ένα break, το 6ο του στο ματς, για να "σφραγίσει" τη νίκη του έπειτα από 90 λεπτά ακριβώς στο Centrale του Foro Italico.

Αυτή ήταν η 12η διαδοχική νίκη για τον Ισπανό στη Ρώμη και η 63η συνολικά, σε 69 αναμετρήσεις (63-6). Θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο τουρνουά του Nadal μετά από 6,5 μήνες και έχοντας χάσει 6 games σε 2 αγώνες δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για την προημιτελική φάση τον Diego Schwartzman, που κέρδισε τον Hubert Hurkacz με 3-6, 6-2, 6-4. Ο Αργεντινός δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Nadal, σε 9 αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots