ATP
Συνεπής στο ραντεβού του! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:37

Ο Novak Djokovic βρήκε σθεναρή αντίσταση για ένα σετ από τον Filip Krajinovic, αλλά τον κέρδισε με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ρώμης για 14η διαδοχική χρονιά!

Ούτε φέτος θα απουσιάσει από τα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia o Novak Djokovic, ο οποίος επικράτησε του Filip Krajinovic με 7-6 (7), 6-3 έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά αγώνα στο Centrale του Foro Italico.

Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ειδικά στο 1ο σετ, καθώς ο Djokovic δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις, κάνοντας αρκετά λάθη, ενώ ταυτόχρονα ο Krajinovic ήταν πολύ καλός. Με 32 winners και 33 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Nole, την ώρα που ο Krajinovic είχε 25 winners και 29 λάθη.

Το 1ο σετ κράτησε τα 88 από τα 127 λεπτά του αγώνα (!), με τον Djokovic να το κατακτά τελικά έπειτα από ένα γεμάτο tie-break, με 9-7. Προηγήθηκαν πολλά γεμάτα games, χαμένα break points εκατέρωθεν και το διπλό χαμένο set point του Djokovic στο 10ο game (4-5, 15-40), αλλά και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Krajinovic να "κλέψει" το σετ, όταν προηγήθηκε με double mini-break στο 4-1 του tie-break. Ο Djokovic έφερε σε ισορροπία το tie-break που το έκλεισε στην 3η του ευκαιρία και στο 5ο του συνολικά set point!

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς ο Krajinovic δεν μπόρεσε να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με τον Djokovic, που έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να πάρει ακόμα μια straight sets νίκη - τη 20η φέτος σε 29 αναμετρήσεις. Συνολικά έχει 28 νίκες και μόλις μια ήττα, η οποία ήρθε με το γνωστό default στον 4ο γύρο του US Open με τον Pablo Carreno Busta.

Για 14η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ρώμης ο Djokovic, που είναι μάλιστα η 14η διαδοχική χρονιά που το καταφέρνει, σε ισάριθμες παρουσίες γενικά στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia. Βελτίωσε το ρεκόρ του στο Foro Italico στο 52-9 νίκες ο Σέρβος, 4 φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Ο επόμενος αντίπαλός του θα προέρχεται από τα προκριματικά, καθώς θα προκύψει από έναν αγώνα ανάμεσα σε δυο ευχάριστες εκπλήξεις, τον 18χρονο qualifier Lorenzo Musetti και τον επίσης qualifier Dominik Koepfer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots