ATP
Σα να μην πέρασε μια μέρα! (vids)

 
Σα να μην πέρασε μια μέρα! (vids)
Σα να μην πέρασε μια μέρα! (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:29

Ακριβώς 200 ημέρες μετά από τον τελευταίο του αγώνα στο tour και 465 ημέρες μετά τον τελευταίο του αγώνα στο χώμα, ο Rafael Nadal συνέτριψε τον Pablo Carreno Busta με 6-1, 6-1 και ξεκίνησε με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο την προσπάθειά του για να κερδίσει τον 10ο τίτλο του στη Ρώμη!

Ο Nadal δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη επιστροφή στο tour, καθώς στον πρώτο του αγώνα από τον Φεβρουάριο και στον πρώτο του αγώνα μετά από 1,5 σχεδόν χρόνο στο χώμα, κατάφερε να κερδίσει με εκκωφαντικό τρόπο τον Carreno Busta και να πάρει μια άνετη πρόκριση για τη φάση των "16" του Internazionali BNL d' Italia.

Δυο games έχασε ο "Matador", από ένα σε κάθε σετ, με τον Carreno Busta - προσφάτως ημιφιναλίστ στο US Open - να έχει ευκαιρίες για να κερδίσει περισσότερα, αλλά στο τέλος να μην μπορεί να τις υλοποιήσει.

Ο Nadal τελείωσε το άψογο παιχνίδι του με 20 winners και 11 αβίαστα λάθη, ενώ ο Carreno Busta, ο οποίος "κουβαλούσε" ενδεχομένως και την κόπωση της Νέας Υόρκης, είχε 12 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Αφού έσβησε break point στο 1ο game, o Nadal είχε break point στο αμέσως επόμενο και γενικά ανέβασε γρήγορα την απόδοσή του και βρήκε ρυθμό. Τελικά "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του στο 4ο game για να προηγηθεί με 3-1 και κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους, για να πάρει το σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ ο Carreno Busta έπρεπε να σβήσει 2 ακόμα break points για να πάρει το μοναδικό του game και να προηγηθεί με 1-0. Ο Rafa κέρδισε τα 6 επόμενα games, για να ολοκληρώσει πολύ γρήγορα την αποστολή του, έπειτα από 73 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

O Nadal θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Milos Raonic με τον Dusan Lajovic, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots