ATP
"Ψαλιδίζει" τις διαφορές ο Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:08

O Dominic Thiem ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος κερδισμένος στην παγκόσμια κατάταξη της ATP μετά και την κατάκτηση του US Open, καθώς "ψαλίδισε" τις διαφορές από το Νο.2 και τον Rafael Nadal, αλλά και από το Νο.1 και τον Novak Djokovic!

Ο Thiem έχει πλέον 9.125 βαθμούς, 725 λιγότερους από τον Nadal και 1.735 από τον Djokovic, έχοντας επιπλέον ανοίξει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, σιγουρεύοντας την παραμονή του στο Νο.3 έως και το τέλος της χρονιάς - εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου. Παράλληλα, ο Αυστριακός αν και μακριά ακόμα από την κορυφή, έχει ελπίδες να πλησιάσει και ακόμα και να ξεπεράσει τον Djokovic τους επόμενους μήνες. 

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο Top 10, με τον Roger Federer να παραμείνει στο Νο.4, τον Daniil Medvedev στο Νο.5 και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.6. Ο φιναλίστ Alexander Zverev μείωσε τη διαφορά του αλλά παρέμεινε στην 7η θέση, ενώ το top 10 συμπληρώνουν οι Matteo Berrettini (No.8), Gael Monfils (No.9) και Roberto Bautista Agut (No.10), που κέρδισε μια θέση και άφησε στο Νο.11 τον David Goffin.

Ο Andrey Rublev κέρδισε 2 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.12 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Denis Shapovalov κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.14, μια θέση χαμηλότερα από το προσωπικό του career high. Ο ημιφιναλίστ Pablo Carreno Busta κέρδισε 9 θέσεις και επέστρεψε στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.18.

Ο Borna Coric κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.26. O Miomir Kecmanovic κέρδισε 8 θέσεις μετά την κατάκτηση του 1ου τίτλου της καριέρας της στο Kitzbuhel και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 40 και συγκεκριμένα στο Νο.39. Ο Alejandro Davidovich Fokina πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100, καθώς κέρδισε 29 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.70, από το Νο.99.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots